8 тисяч студентів взяли участь у паломництві до Фатіми

22 травня вісім тисяч студентів з салезіянських шкіл вирушили у паломництво до Фатіми. “Коли ми думаємо про отця Боско, ми не можемо забути про Марію. Всі наші студенти відчували це бажання – бути з Нею. В цьому році Двохсотріччя важливо, щоб це велике зібрання у Фатімі відбулося, щоб ми відзначили свято Марії Помічниці християн”, – сказав отець Т. Мораіш, національний координатор салезіянських шкіл.

Для AGENCIA Ecclesia він повідомив, що у паломництві взяли участь студенти з восьми шкіл Португалії та представницька група, що налічувала сімнадцять студентів з острова Сан-Вісенте (Кабо-Верде). Знадобилося більше 150 автобусів: для студентів, викладачів, загального навчального складу та батьків студентів.

Дж. Лопес, студентка з салезіянської школи в Ешторілі, підкреслила, що тут є “хороший клімат”, що “допомагає студентам сконцентруватися і отримувати хороші оцінки”, а також релігійна освіта, яка допомагає їм “зустрітися з Богом.” Також додала, що школа “пропонує хороший навчальний досвід, який допоможе їм у подальшому житті”.

Для неї історія отця Боско є фантастичною. Він – “друг, провідник”, який “завжди” допомагає. Марсія Було підкреслив, що католицька освіта в салезіянських школах є “взірцем” для інших шкіл. Він вважає, що “ті, хто має релігійні принципи”, по-іншому дивляться на світ, мають інший спосіб буття у світі.

Як сказав о. Мораіш, програма паломництва включала в себе різні види діяльності, у тому числі три окремих вистави мюзиклу “Отець Боско”. Це все було для того, щоб «дати можливість якомога більшій кількості студентів зіграти свою роль”. Для молодших були інші заходи, аби вони також могли щось дізнатися про о. Боско.

Очевидно, це був момент спілкування і святкування. Відбулася Літургія в базиліці Святої Трійці, відтак кожна школа влаштувала різні заходи, відповідно до теми паломництва. Отець Мораіш зауважив, що салезіянські студенти відчували присутність о. Боско “в їхньому житті”, вони стали носіями його повідомлення “в нових контекстах”.

“Це навчальне повідомлення,” – сказав він, – “що дає розуміння й допомогу молодим людям, щоб зустрітися з Ісусом. Це послання євангелізації та обміну у великому наборі цінностей, яке робить їх більш згуртованими, більш уважними до проблем світу, до потреб інших молодих людей і більш охочими будувати кращий світ”.

Використано матеріали: www.infoans.org