Празник Покрову та візит Настоятеля

14 жовтня 2014 р. в парафії Покрову Пресвятої Богородиці відбулись урочистості з нагоди святкування храмового празника. Розпочалося святкування Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Співслужив Літургію єпископ-емерит Андрій (Сапеляк), серед почесних гостей – о. Анхель Ф. Артіме – Генеральний настоятель Згромадження Салезіян, який вперше відвідав Україну після свого призначення у квітні на посаду.

У літургії взяли участь численні священнослужителі, співбрати-салезіяни, вірні.

У цей день Покрови Салезіяни УГКЦ дякували і прощались із своїм попереднім провінційним настоятелем, о. Оноріно Пістеллато, який в Україні очолював салезіян із 2005 року. На завершення Богослуження від імені Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка) отцю Оноріно Пістеллато було вручено нагрудний хрест з прикрасами на знак поваги і відзначення його служіння. Свої вітання приніс і міський голова Львова, п. Андрій Садовий, подякувавши за працю для громади міста Львова.

Парафіяльна громада і гості мали можливість привітати і познайомитись із новим провінційним настоятелем для української салезіянської провінції – о. Карлом Маніком, котрий вже декілька днів перебуває у Львові і офіційно перебирає на себе обов’язки настоятеля 15 жовтня.

Окрім святкування на парафії Покрову Пр. Богородиці, о. Анхель Фернандес Артіме 14 жовтня відвідав Молодіжний навчальний центр ім. Св. Івана Боско, де заохотив студентів до навчання і набуття професійних здібностей. Також по обіді відвідав спільноту отців Салезіян у м. Винники, де відбулась спільна молитва з молоддю.

В середу, 15 жовтня, головний настоятель відслужив літургію в сестер Салезіянок у Львові. Вагомого значення мали зустрічі із співбратами східного і латинського обряду, які працюють в Україні.

Фото