Зустріч із Координатором салез. співпрацівників

22-23 жовтня 2016 року в МНЦ ім. отця Боско відбувається зустріч із пані Ноемі Бертолою, Світовим Координатором Салезіянських співпрацівників. Ноемі Бертола – мирянка, італійка, що живе і працює у Римі та є представницею усіх Салезіян-співпрацівників. Також у зустрічі бере участь о. Джузеппе Касті, що є Світовим Делегатом від отців Салезіян для Салезіяньских співпрацівників.

У першій частині зустрічі гості поділились своїми думками стосовно того, що означає бути співпрацівником, беручи за приклад життя і служіння святого Івана Боско. Адже засновник Салезіянського Згромадження ще від початків своєї діяльності шукав помічників, однодумців, мирян-співпрацівників, які б бажали працювати з ним й спільно плекати та розвивати добре християнське служіння. У ході дискусії ще раз було поставлено акценти на важливих моментах життя і діяльності Салезіянських співпрацівників, підкреслюючи необхідність постійної формації, яка є умовою поступу вперед й зросту. «Хто не формується, той зупиняється» – одне з гасел, що підкреслює важливість цієї формації.

Також під час зустрічі була висвітлена тема щодо усвідомлення свого покликання у місії бути співпрацівником насамперед для Бога: «Бути салезіянським співпрацівником – це покликання, яке даром Божим зароджується від конкретної життєвої ситуації, інколи важких ран і аж до місіонерського захоплення. Кожен, хто є хрещений, запрошений до плекання свої віри, до співпраці на розбудову Царства Божого. Адже християнам лінивим, без роботи, сонним, Власник виноградника каже: «Пробудіться! Чому стоїте без діла?» – І чуємо драматичну відповідь: «Ніхто нас не найняв на працю!» – А відтак заклик: «Отож, ідіть також і ви у мій виноградник працювати!» (пор. Мт 9, 37).

Окрім цього сьогодні було представлено зміст Статутів і Правил Салезіянських співпрацівників, який офіційно затверджено з 2012 року. Відбувалась дискусія на різні тематики конкретної діяльності і співпраці з місцевими спільнотами, де ще раз було підкреслено цінність доброї формації і важливість мати форматорів-мирян.

Відтак, після обіду пройшла офіційна зустріч зі Салезіянськими співпрацівниками в Україні, а на завтра запланована програма з обговоренням і представленням конкретних ліній діяльності Асоціації.