У мережі з’явилося відео про о. Тома Ужунналіла

Виразно схудлий, із довгою бородою — так у відео, викладеному в інтернет, виглядає викрадений у березні цього року у Ємені салезіянський священик Томас Ужунналіл.

У цьому записі він просить про посилення старань його звільнити, бо стан його здоров’я погіршується.

Священик підкреслює, що попри контакти, встановлені державною владою з викрадачами, до його справи не поставилися з належною увагою, оскільки — як сам зазначає — він не європеєць, а походить з Індії. Зі своїм закликам про допомогу о. Том звертається до настоятеля Згромадження Салезіян та до індійських властей. Також він просить про підтримку самого Папу Франциска: «Як батько, допоможіть мені та потурбуйтеся про моє життя!»

Його слова дають підставу припустити, що його змусили зачитати спеціальний текст, підготовлений викрадачами. Також невідомо, де й коли цей запис був зроблений.

Священика викрали ісламські екстремісти в Адені, зробивши це одразу ж після нападу на дім хворих і літніх людей, який провадили сестри-калькутки, а він був у них капеланом. Фундаменталісти тоді холоднокровно застрелили чотирьох черниць і 12 працівників осередку. За мить після того, як о. Том спожив Пресвяті Дари, вони спрофанували каплицю, а самого священика викрали. Відтоді про його долю не відомо нічого конкретного, хоча з’являлися повідомлення, що він почувається добре і що з викрадачами провадять перемовини.

Саме відео розміщено у ютуб-профілі “Салех Салем” і триває більше 5 хвилин. Побачивши це, співбрати отця Тома, салезіяни Бангалора, зауважили, що обличчя й голос дійсно є викраденого священика.

У відео о. Том говорить повільно і нерішучою мовою. У своєму стані ізоляції він, здається, не знає про безліч зусиль, як органи державної влади, вся Церква і гуманітарні організації докладають для його звільнення.

Один із співбратів салезіянської провінції зауважив: “У будь-якому випадку це відео є нагадуванням державній і Церковній владі, щоб активізувати свої зусилля по веденню переговорів про звільнення отця Тома. Молитва дійсно є великою силою. Те, що отець Том живий, свідчить про величезну кількість молитов людей із різних країн світу. Тож, і надалі просимо Вас продовжувати свої молитви за здоров’я й безпеку отця Тома, а також за мир в усьому світі, закінчення переслідувань релігійного, культурного або соціального характеру у будь-якій країні; за збільшення справедливості, зменшення корупції і забезпечення більш гуманного розподілу ресурсів між усіма людьми. Ми повинні підштовхнути наших лідерів, світових, національних та регіональних, щоб серйозно працювати в напрямку цих цілей”.

Салезіянське Згромадження має велику надію, що вже скоро теплими обіймами вітатиме отця Тома Ужунналіла, а зараз продовжує докладати усіх зусиль для успішного завершення цієї історії й ще раз запрошує усі салезіянські спільноти молитися, просячи Бога про звільнення індійського місіонера-салезіянина.

За матеріалами: www.infoans.org, CREDO