Коли сироти зустрічають батька: історія Лії

Танзанію вважають найкрасивішим місцем у світі дикої природи. Кратер Нгоронгоро, який є домом для приблизно 25 000 тварин, це один з чудових заповідників, де можна побачити левів, леопардів, слонів, буйволів і носорогів. Життя тут особливо наповнене красою природи, а також збагачене історією народу, який тут живе. Салезіяни розпочали свою місію у районі Мафінга в 1980 році. Тут вони побачили необхідність у тому, щоб відкрити будинок для 500 дітей-сиріт.

Саму тут, у Танзанії, салезіяни розпочали свою місійну діяльність, що базувалася на євангелізації та освіті. Тож, там зародилася парохія, поряд з якою і будинок для сиріт.

Організація «Розвиток і профілактика СНІДу» говорить, що «СНІД у Танзанії є справжнім бичем суспільства». Це є другою провідною причиною смерті і залишає сотні дітей та підлітків без сім’ї. Тут отець Луїс Невілле працює з дітьми-сиротами, що можуть знайти в ньому батька, якого у них не було. “Я вітаю Вас від дітей, які проживають в Мафінга, і дякують Вам за допомогу. Для більшості дітей освіта – це можливість змінити життя”.

Отець Невілле розповідає історію дівчинки на ім’я Лія. Вона народилася в місті Мамба, має ще двоє братів і сестру. Батьки дівчинки були простими фермерами. Коли їй було п’ять років, помер її батько. У 2003 році вона почала вчитися, але, на жаль, в той час її мати теж померла. Тож, діти були залишені самі на себе. Місцевий старійшина відправив Лію жити разом зі своєю бабусею.

Отець Генрі Тухольський, салезіянський місіонер з Польщі, познайомився з цією дівчиною. Вона була включена в програми спонсорства та виявилася старанною ученицею. Після закінчення школи, вона вступила на навчання в університет, бажаючи стати вчителем.

Пройшли роки, і зараз Лія, молода дівчина, яка хоче працювати у сфері педагогіки та виховання, вже більше не відчуває себе сиротою, адже знайшла цю добру родинну атмосферу серед місцевих салезіян. “Думаємо, що незабаром будемо мати вчителя, що даруватиме свою працю дітям-сиротам і нужденним молодим людям Мафінга, адже Лія дуже добре розуміє їх становище”, – підкреслив о. Невілле.

Використано матеріали: www.infoans.org