Зародження нової парафіяльної спільноти «Родина для родин»

Сьогодні, 5 березня 2017 року, парафію Покрову Пресвятої Богородиці відвідав владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської архиєпархії. Владика очолив Архиєрейську святу літургію та по закінченні освятив ікони Пресвятої Родини, даючи цим початок у заснуванні ще однієї із парафіяльних спільнот “РОДИНА ДЛЯ РОДИН”.

Мета заснування такої спільноти є важливою для єдності і зміцнення родин та звернення особливої уваги на працю з родинами. Життя такої спільноти полягає у щомісячних зустрічах, де буде нагода зростати духовно та переживати разом атмосферу родинності у Церкві. Знаком єдності та молитви за родини є ікона Пресвятої Родини, отримавши яку, кожна сім’я має можливість в особливий спосіб відбудовувати та переживати цей дух домашньої церкви. Тож, нехай зародження вище згаданої спільноти принесе міць та святість у домівки кожної родини!

У своєї проповіді владика Володимир зауважив: «Ісус потребував родини. Потребував Марії і Йосифа, бо саме у родині дитина відчуває себе щасливою і певною. Людина має певну гідність, бо, коли вона була створена, читаємо про це на початках Святого Письма, то була перед тим, немовби божественна нарада, де було сказано: «Створімо людину на образ і подобу Божу».

Бог сотворив Адама і Єву… Найперше був створений Адам. Але він був самотній і Бог створив Єву. Папа Франциск каже: «Перед тим, як створити жінку, Бог про неї мріяв». І власне Бог сотворив жінку, для того, щоби кожен і кожна з нас мали матір, мали родину, сім’ю.

Зараз популярності набирає гендерна ідеологія, відбувається ідеологічна руйнація християнських цінностей. Що ж означає ця гендерна ідеологія? – Коли людина народжується чоловіком чи жінкою, має природню стать, потім вона собі може вибрати, ким вона хоче бути, яку вона роль в суспільстві хоче мати. А де ж тоді є родина, сім’я, де тоді є це місце, де хтось пошанував би нашу старість? Хотілося б, щоб це було. Єдиним етапом в житті людини, коли вона хоче бути старшою, є дитинство. Але з роками людині вже не хочеться бути старшою, бо з’являється неміч, певні недуги і виникає питання: “Хто пошанує мою старість?” – Лише родина, лише сім’я.

Ми покликані до віднови Божого образу в нашому житті. Ми всі прагнемо дому. І сьогодні ми прийшли до храму як до Божого дому. Нехай сьогодні у лоні християнської родини, якою є ця парафія, якою є наша Церква, ми знайдемо відпочинок і мир!»

Більше фото тут

Аудіозапис з літургії: