Найвідоміший портрет святого молоді

Отець Хорхе Маучі, салезіянин із Перу, є творцем одного з найвідоміших зображень особи св. Івана Боско. Цей витвір мистецтва доволі простий, всього декілька сміливих помахів пензля і ми бачимо спокійне та добре обличчя святого молоді. Зараз Салезіянська провінція відкрила виставку робіт о. Маучі, який розпочав свою діяльність як художник ще у 1955 році.

Отець Хорхе був учителем багатьох поколінь студентів Салезіянського інституту в Брено, район Ліми. Свій вільний час присвячував живопису, мистецтву, скульптурі й музиці. Багато колишніх учнів згадують його з любов’ю і вдячністю. Одним із них є пан Руперто Мача: «Я багато навчався мистецтву… Й образ отця Хорхе досі живий у моїй пам’яті. В Перу можна знайти багато важливих релігійних картин його авторства».

7 квітня у салезіянському технологічному інституті була відкрита виставка робіт отця Маучі. У церемонії взяли участь місцеві салезіяни, сестри Згромадження Дочок Марії Помічниці християн, колишні учні, друзі і родичі священика.

Зараз отцю Маучі 92. Він є одним з тих, хто вніс значний вклад в художнє оформлення базиліки Марії Помічниці християн в Лімі. Найважливішими його роботами є вівтар на честь святого Мартіна Поррес (1964) та серія чотирнадцяти картин Хресної Дороги (2000).

О. Маучі – митець, якого пам’ятають не лише як художника-живописця, а також як доволі успішного у малюванні різноманітних ескізів та портретів. Про це свідчить одна з його робіт – портрет отця Боско, який прославився по всьому світі, починаючи ще з 70-х років.

Ця виставка у Лімі має дуже важливе значення, адже показує працю салезіянина власне в художній сфері, в пошуку цього «шляху краси», який інших може запровадити до віри.

Використано матеріали: www.infoans.org