О. Андрій Сенейко, СДБ нагороджений відзнакою «Почесний знак святого Юрія»

5 травня 2017 року, у Великій сесійній залі Львівської міської ради відбулось урочисте засідання з нагоди Дня міста. Під час заходу нагородами та відзнаками вшанували почесних львів’ян, які своєю працею та активною громадською позицією довели свою відданість нашій Державі. Серед духовенства варто відзначити о. Андрія Сенейка, СДБ, який є директором БФ «Карітас-Львів УГКЦ». О. Андрій отримав відзнаку «Почесний знак Святого Юрія», яку йому присвоїли за молитовність і щиру місіонерську працю, невтомну опіку над потребуючими, яка є прикладом глибокої любові й милосердя до ближніх, та з нагоди Дня міста Львова.

Владика Борис Ґудзяк, єпископ УГКЦ, президент УКУ розпочав засідання урочистої сесії молитвою за наше місто: «Усі ми, українці, які живуть в цій державі та у діаспорі, рівняємось на Львів, ми гордимось Львовом, дуже надіємося на це місто. Останній рік був непростим, але й такі труднощі місто пройшло і проходить гідно, воно гартується цими випробуваннями, війною і сьогоденням. Свіжість пошуку і подвигу львів’ян і українців, християн-європейців, членів всіх конфесій у цьому протистоянні, які об’єднались на Майдані, є пророчим стимулом сучасній Європі, яка шукає своїх нових орієнтирів. Єднаймось молитвою і духом!».

Нагороди отримали й інші представники львівського духовенства, зокрема о. Рафаїл Турконяк, ієромонах Студійського уставу, доктор богослов’я і літургіки, біблійний перекладач; о. Петро Терлецький, доктор біблійних наук, координатор «Волонтерської сотні УКУ»; о. Роман Великий, військовий капелан, настоятель храму Покрову Пресвятої Богородиці УПЦ КП ті інші.