Ювілей Згромадження Оріоністів

Сьогодні, 16 травня, відзначаємо спомин св. Луїджі Оріоне, католицького священика, якого Папа Іван Павло ІІ назвав справжнім “стратегом милосердної любові”. В 20 років він заснував монаше Згромадження «Мала справа Божого провидіння».

Уже впродовж 15 років отці Оріоністи здійснюють своє служіння у Львові, зокрема працюють з молоддю і особами з особливими потребами. Їхня спільнота здійснює свою душпастирську місію в тридцяти країнах світу. У Львові оріоністи мають храм св. Луїджі Оріоне і духовний центр, де провадять активну працю з дітьми та реалізовують багато проектів соціального служіння. Салезіянське Згромадження щиро вітає оо. Оріоністів з нагоди 15-річчя їхнього служіння в Україні! Бажаємо Згромадженню плідної праці у Божому винограднику, сили й наснаги у їхньому служінні для молоді й потребуючих та щедрого Божого благословення!

Завдання Згромадження оо. Оріоністів їхній засновник св. Луїджі Оріоне визначив словами апостола Павла: «Об’єднати все у Христі». А це означає, писав він, «любити, молитися, виховувати в благочесті і праці сиріт та найбільш занедбаних, страждати за грішників і присвячувати себе Ісусові. Привілей (мета) Згромадження – служіння Христу, Який перебуває у найбідніших, у найбільш занедбаних і покинутих».

Загалом, про історію становлення і розвитку Згромадження у Львові і далеко за його межами, внесок у поширення євангельських цінностей та релігійного виховання різних верств населення розповідає виставка у Львівському музеї історії релігії. До огляду представлено світлини з життя засновника Згромадження св. Луїджі Оріоне, фотографії, котрі розповідають про діяльність отців Оріоністів у Львові. Досить цікавими є численні книги, газети, журнали, брошури, які розповідають про багатолітню історію діяльності оріоністів, осередки яких діють сьогодні у більш ніж тридцяти країнах світу.

Оглянути міні-виставку «Місійна діяльність Згромадження Оріоністів» можна до 20 вересня цього року.