24 травня – свято Богородиці Помічниці християн

У середу, 24 травня, Салезіянське Згромадження Львова відзначало свято на честь Богородиці Помічниці християн. Урочистості розпочалися Божественною Літургією, під час якої двоє осіб склали обітниці вступу до Асоціації Марії Помічниці християн – салезіянської спільноти мирян, метою якої є поширення набожності до Діви Марії, титулованої Помічницею. На завершення богослужінь лунали духовні піснеспіви хору «Клирос» та дітей парафії Покрови. Кожен охочий міг приступити до ікони Пресвятої Богородиці та отримати маленьку іконку-пам’ятку із молитвою до Марії Помічниці християн.

В урочистостях взяли участь оо. Салезіяни, сестри-салезіянки, мирянська спільнота на честь Марії Помічниці християн, молодь, діти та парафіяни церкви Покрови. Під час проповіді о. Юрій Смакоус, який очолював Божественну Літургію, наголосив:

“У цьому святкуванні ми поєднуємося разом із 130 країнами світу – разом з тими, хто обрав шлях саме Салезіянської Родини, яка по-особливому почитає Богородицю як Помічницю християн.

О. Івана Боско можна назвати апостолом Богородиці Помічниці християн. Адже саме він найбільше з-поміж усіх святих вшановував Її саме цим титулом. Все його життя було позначене присутністю Діви Марії і цю його набожність та любов ми хочемо сьогодні наслідувати.

Дехто називав Богородицю Помічницю християн – Діва Марія складних часів, адже багато з нас потребує і звертається до Неї в моменти труднощів та випробувань…

Важливо пам’ятати, що о. Боско спорудив храм на честь Богородиці Помічниці християн у 1868 році в Турині . Відтак, через рік, у 1869 він заснував Асоціацію з такою ж назвою, яка сьогодні несе свою місію і у Львові. Окрім чоловічого, св. Іван Боско також засновує і жіноче монаше Згромадження, яке має назву Дочки Марії Помічниці християн.

Тож, сьогодні ми разом з усім салезіянським світом з’єднані у цьому святі! Хочемо подякувати Господеві за усі ласки, які Він нам дарує за посередництвом Пресвятої Богородиці. Віддаємось під Її покров і просимо, щоб вона як Богородиця важких часів споглянула на Україну і вимолила миру та спокою для наших родин і нашого народу.

Нехай Пресвята Богородиця допомагає нам зростати у вірності Христові і супроводжує нас своєю материнською опікою!”