Літній відпочинковий табір в Коростові

Сонячного ранку 9 червня молодь з Винниківської ораторії відкриває сезон літніх таборів. Набираючись досвіду від наших братів та сестер зі Словаччини, ми цілий навчальний рік працювали у формі невеличких груп дітей на чолі з аніматорами, які мали щотижня зустрічі. Цей стиль апостолату є дуже відомий у Словаччині. Там він називається “stretko” ( скорочення від слова “stretnutie”) і дослівно означає “зустріч”. Такого роду діяльність виникла у Словаччині за часів комунізму, коли будь-яка релігійна діяльність була заборонена. Це змушувало салезіян збиратися таємно з молоддю в невеликих групах і проводити катехизацію. Після падіння комунізму ця практика продовжувалась і активно діє аж до сьогодні.

В нашій ораторії також цілий рік збиралися щотижня групи молоді і сьогодні ми всі разом маємо можливість добре відпочити і згуртуватися під проводом нашого покровителя – отця Боско.

Під час року діяли такі групи:

  1. Ангели-охоронці (хлопці, 9 клас, аніматор о. Григорій);
  2. Братство світла (хлопці 7-8 клас, аніматори Іштван У., Володя В., Мар’ян М.);
  3. Блискавки (хлопці 3-5 клас, аніматори Олег К., Володя П.);
  4. СольЛя (дівчата 5-6, аніматорки Соля В., Христя Н.);
  5. Чайки (дівчата 6-7 клас, Аня Б., Ярина Н., Марта Я.);
  6. Молекули (дівчата 8 клас, аніматорка Христя Д.)

Сподіваємося, що цей невеликий період ми проведемо у хорошому настрої та дружній родинній атмосфері, адже ніщо так не згуртовує молодь, як проживання під одним дахом, спільна молитва, спільна трапеза та вечори біля вогню.

Дякуємо Богу за цілий навчальний рік, який ми разом провели та просимо благословення на нові зустрічі, які вже знову розпочнуться у вересні.

Іштван Удут