Відкриття та освячення спортмайданчика імені о. Василя Сапеляка

8 червня на території парафії Покрови Пресвятої Богородиці відбулося освячення та офіційне відкриття спортивного майданчика імені отця Василя Сапеляка. Меценатом у побудові майданчика стало ПрАТ “Компанія Ензим”.

«З Божої волі нам вдалося зреалізувати проект і ми щиро вдячні представникам “Компанії Ензим”, в особі пані Рози, яка приїхала на посвячення майданчика». Отець-парох Андрій Боднар наголосив, що поле – це завжди місце, де будемо зростати, як люди. Адже на полі бути самому не цікаво, тільки у спілкуванні, повазі один до одного можна дозріти у добрих наших якостях.

Пригадуючи історичну довідку про це місце, отець-парох зазначив: “Це місце є певною обіцянкою самого Бога. Адже, коли відкрився цей храм – Покрови Пресвятої Богородиці – першим настоятелем був отець Василь Сапеляк. І отець Василь Сапеляк, який прибув сюди, окрім того що відкрив храм, а й місце, де почав збирати молодь. В нашій салезіянській мові, місце, де збирається молодь – це ораторія. Саме перша ораторія була на цьому місці, де зараз збудовано майданчик, тут був старий радянський великий гараж. І цей гараж слугував початковими кроками, де отець Василь збирав молодь. 

В цьому часі, від коли вже відкрився храм, структура для дітей зросла – це місце було ніби залишене напризволяще. Саме так зародилася ідея зреалізувати це місце, для того щоб воно і надалі збирало дітей та молодь. Тому ті початки, які заклав отець Василь, знову втілюються у життя. Отець Василь Сапеляк був чоловіком, який любив молодь, і, як салезіянин, любив молодь, яка бавиться. Тому, думаю, що сьогодні він, як наш заступник з небес, втішається тим, що там, де він збирав молодь, сьогодні вона знову збирається. 

Тому це місце має не лише нас забавляти, а й пригадувати першого нашого добродія і дякувати йому за те, що своїм заступництвом реалізовує гарну річ”.

Отець Михайло Чабан, директор Родинного дому “Покрова” також подякував за допомогу у побудові майданчика, адже на спортивному полі зможуть займатися хлопці з футбольного клубу “Покрова”: “Щиро дякую, бо направду такі ініціативи потрібні взагалі Львову. І дуже гарно, що є люди, які відкликаються на такі запити. І дай Боже, щоб таких людей було ще більше і діти могли займатися, тренуватися та проводити час в гарних і цікавих середовищах”.

“Такого місця для відпочинку дуже бракувало молоді, що приходить до храму, тож ми залюбки долучилися до його створення. Наша компанія рада стати меценатом такої хорошої ініціативи”, – зазначила гендиректор «Компанії Ензим» Олена Вовк.

Після освячення спортивного майданчика імені отця Василя Сапеляка відбулася перша офіційна гра футбольного клубу «Покрова» (2006-2007 року).