Відкриття павільйону «Casa Don Bosco»

Павільйон Католицької благодійної організації “Дон Боско”, який був частиною експонатів Всесвітньої виставки в Мілані EXPO 2015, вже скоро переїде до України. Так званий «Дім отця Боско» було офіційно передано Україні напередодні закриття EXPO 2015 й тепер він буде розміщений у м. Винники. Тож, з цієї нагоди Салезіянське Згромадження запрошує дітей, молодь та усіх охочих на відкриття павільйону «Casa Don Bosco». Святкування відбудеться в неділю, 2 липня, у Винниках за адресою вул. Галицька 13б. Також цього дня для дітвори 1-5 класів розпочнуться «Веселі канікули»

Програма заходу:

11:00 – Божественна Літургія;

Урочисте відкриття Павільйону і футбольних полів;

13:00 – Свято «Веселих канікул» для дітей.

Трішки історії…

З нагоди проведення міжнародної виставки ЕКСПО-2015 «Дім Дона Боско» відвідали близько 20 мільйонів осіб з різних куточків світу. У такий спосіб можна було ближче познайомитись зі святим молоді та з його богопосвяченим стилем життя, яке було спрямоване для молоді – «щоб мали життя і мали його вповні».

Спеціальний павільйон був єдиним під час виставки: він носить ім’я окремої особи, а не країни, навіть більше – святого! Будівля символізувала Салезіанське Згромадження, родину богопосвячених осіб та широкий рух тих людей, що присвятили своє життя вихованню і євангелізації молоді. Тема павільйону о. Боско: «Виховувати молодь – енергія для життя».

Павільйон має назву «Дім», адже вся місія святого Івана Боско була спрямована на виховання й піклування про молодь, на зростання родинного духу та добрих і міцних взаємин. Тож «Дім Дона Боско» і надалі залишається духовним середовищем, багатим на людські, релігійні й християнські цінності; тут молоді люди можуть розпізнати власне покликання і вирощувати свої задуми та мрії; це мережа людських стосунків, що підтримуються через кожного, а суттєво через молоду особу; це поєднання планів і життєвого досвіду, які роблять наголос на тому, щоб бути відповідальним і бажати, аби світ став кращим.

Від самих початків планування участі Салезіян у ЕКСПО малося на увазі, щоби споруда не завершувала свого існування виставкою. Відразу було заплановано, що «Дім Дона Боско» буде подарований Салезіянам в Україні. Тож 29 жовтня 2015 року цей Дім офіційно передали українським салезіянам та, відповідно, дітям і молоді.

До організації перевезення та розташування Павільйону своїми доброчинними пожертвами доклалося багато людей, а зокрема доброчинці з Італії та Генерального Дому Салезіян. Також зараз, у підготовці до події, влада Винник бюджетними коштами вирішила спорудити на території спільноти електромережу зовнішнього освітлення. І власне зараз підрядна організація вже виконує роботи зі спорудження такої мережі. Тож, уже незабаром, на початку липня, відбудеться урочисте відкриття  «Casa Don Bosco». Щиро запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у святкуванні!