У Винниках салезіяни організовують «Веселі канікули – 2017» , з 2 – 16 липня

Духовно-відпочинковий табір «Веселі канікули з Богом», який багато років поспіль діє у спільноті св. Івана Боско (Винники) для дітей, які залишилися відпочивати вдома, працюватиме у два етапи.

«Із другого до 16 липня ми запрошуємо в табір учнів від першого до шостого класу, – розповів відповідальний за душпастирство молоді салезіянського монастиря-ораторії св. Івана Боско отець Григорій Швед. – А з 24 до 30 липня орієнтовно п’ятдесят дітей від сьомого класу і старших повеземо в табір у село Верещиця Яворівського району Львівської області. Тиждень «Веселих канікул» для них буде в хатинках і наметах».

Старт духовно-відпочинкового табору цього року увійде в історію – другого липня в монастирі-ораторії у Винниках відкриють павільйон «Дім отця Боско», який передано салезіянам нашого міста після Всесвітньої виставки в Мілані «EXPO – 2015». У програмі святкування – Божественна Літургія (11.00), урочисте відкриття павільйону і футбольних полів, програма «Веселих канікул» для молодших і старших дітей (із 13.00).

Як і щороку, духовно-відпочинковий табір матиме тематичне спрямування. Школярі 2-6 класів дізнаватимуться про особу св. Івана Боско за допомогою цікавої історії, в основі якої – експедиція молоді в космос. Але сталася аварія, і юні мандрівники потрапляють на загадкову планету – планету Івана Боско. Такий сюжет дозволить більше дізнатися про життя, чесноти св. Боско.

Для старших дітей, які відпочиватимуть у таборі в с. Верещиця, буде інша тематика – інтерпретація «Володаря кілець» із роздумами про людські чесноти, боротьбу добра і зла, людський і духовний виміри.

Текст: plus.lviv.ua