Запрошуємо на прощу до Новосілки

Салезіянське Згромадження УГКЦ, з благословення Високопреосвященого Архиєпископа і Митрополита Львівського Кир Ігоря, запрошує молодь і всіх бажаючих на ІV-ту одноденну пішу прощу до Духовного відпустового Центру с. Новосілка, Пустомитівського району, до святого чудотворного Джерела та до Новосілецької ікони Божої Матері. Проща відбудеться у суботу, 15 липня 2017 року з нагоди відпусту і храмового празника на честь Положення ризи Пресвятої Богородиці.

Цьогорічна проща, у рік присвячений 125-ій річниці від дня народження Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого, матиме як ціль молитву за нашу українську родину, особливо за ті родини, які переживають різного роду труднощі та випробування.

Гасло Прощі: «Збережіть і оновіть в Українському народі справжню християнську родину! Кожен дім – це школа Життя і Любові!

Цьогорічне намірення прощі бере натхнення від слів із заповіту Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого: «Християнська родина – це основа здорового суспільства, народу, нації. І тому заповідаю вам: збережіть, а де її захитано, оновіть в Українському народі справжню християнську родину, як незгасне вогнище життя і здоров’я Церкви та Народу!»

[envira-gallery id=”3642″]

Супроводжуватиме прощу також Гасло Генерального Настоятеля нашого Згромадження на 2017 рік: «Ми –родина. Кожен дім –це школа Життя і Любові», як також слова заохочення Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава, яке він висловив на Синоді єпископів Католицької Церкви в 2015 році: «В минулому родина захистила і зберегла Церкву. Сьогодні священним обов’язком Церкви є захистити і зберегти родину».

Проща розпочнеться о 7.00 Божественною Літургією у храмі Різдва Пр. Богородиці (проспект Червоної калини, 70, Сихів), де прочани матимуть змогу приступити до Святої Тайни Сповіді.

Маршрут прощі:

Від Церкви Різдва Пр. Богородиці через район «Санта Барбара», м. Львів;  с. Зубра, с. Жирівка, с. Вовків, с. Загір`я, с. Кугаїв, с. Підтемне, с. Раковець і с. Новосілка.

З собою мати: щось від дощу та від сонця (головний убір), вервичку або чотки, перекуску (їжа, пиття).

Проща закінчиться в Духовному відпустовому Центрі с. Новосілка о 21.00, де відбудеться завершальне богослужіння і благословення прочан.

Для прочан буде можливість повернутися автобусом до Львова.

З вдячністю та молитвою,

о. Кароль Манік, СДБ

Провінційний настоятель