Храмовий празник у Новосілці

У суботу, 15 липня 2017 року, з нагоди відпусту і храмового празника на честь Положення ризи Пресвятої Богородиці відбудеться одноденна піша проща. Урочиста Літургія у день свята відбудеться об 11 год.  А уже наступного тижня, впродовж 17-21 липня, у Новосілці проходитимуть «Веселі канікули» – денний відпочинковий табір для дітей.

Варто зазначити, що ікона Новосілецької Божої Матері є головною запрестольною іконою храму, вона походить з древніх часів. До цієї ікони у Новосілці століттями поспішають на молитву і парафіяни, і численні прочани. Пресвята Богородиця, як любляча Мати,  своїм теплим поглядом вітає всіх, хто приходить до Неї, дає свої ласки, заступництво, дарує багатьом надію і зцілення, та покриває всіх своїм заступництвом і опікою. Тут у Новосілці відчувається особлива присутність Богородиці.

Тут з давніх часів почитається положення Її Ризи. Власне на честь цього свята у с. Новосілка був встановлений Церквою перший відпуст та храмовий празник Положення Ризи Пресвятої Богородиці. В цей же день, 15 липня, тут святкують і свято Новосілецької ікони Божої Матері. В деяких розповідях парафіян старшого віку, в усних переданнях та традиціях про історію цього відпустового місця і його святого чудотворного Джерела має місце також і розповідь про об’явлення Пресвятої Богородиці та Її ікони саме тут, у Новосілці.

Тож, щиро запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у духовних заходах з нагоди храмового празника!