Цікавинки салезіянського форуму «Стирай межі. Face2face»

Пригадуємо, що впродовж трьох днів (4-6 серпня) у Новосілці відбуватиметься салезіянський молодіжний форум. Про цікавинки форуму «Стирай межі» розповідає о. Іван Мазуркевич, відповідальний за цьогорічну організацію заходу:

«Історія салезіянського форуму показує, що такі зустрічі почалися приблизно десять років назад, орієнтовно з 2006-2007 років. Ці молодіжні зустрічі відбулися приблизно три рази, а потім через різні причини не було можливості їх проводити і все зупинилося до 2014 року… Відтак такі заходи знову відродилися вже у іншому форматі.

Два роки тому розпочався перший форум разом з християнською організацією «Українська молодь – Христові», яка уже на той час мала в Новосілці свої зустрічі. Також організація салезіянських молодіжних форумів в цьому місці пов’язана з тим, що Новосілку-Раковець передали Згромадженню Салезіян як Духовний відпустовий центр УГКЦ.  

Тож, ми вирішили організовувати для молоді на завершенння літа такі рекреаційні, духовні програми. Метою було залучити широке коло осіб, щоб, провівши кілька днів відпочинку у салезіянському дусі, кожен зміг повернутися на місце свого навчання, праці відновленим і духовно збагаченим.

Форум завжди має якусь тему. Широка тематика – «Стирай межі». Цього року це продовження теми «Стирай межі. Face2face» і основний акцент буде саме на міжособистісних відносинах. Адже молодь може не до кінця усвідомлювати суті стосунків, трактуючи їх лише на прикладі батьківських. Тож, на форумі буде нагода більше порозмірковувати над тим, що таке родина, і якою є роль міжособистісних стосунків.

В п’ятницю розпочинатиме форум духовна програма – молитви, чування, сповіді… А в суботу день буде насиченим різними майстер-класами, тренінгами, конференціями. Як і минулого року, на форумі буде присутній нововисвячений римо-католицький єпископ-салезіянин Віталій Кривицький. Також салезіянський форум відвідає отець Юстин Бойко, монах-студит, який проведе конференцію, присвячену темі: «Я і Бог». Окрім цього, буде можливість побувати на психологічних тренінгах про міжособистісні стосунки, які проводитиме Володимир Чупрін.

Загалом у форумі бере участь приблизно 200 осіб. Цього року уже зареєствовано 136 осіб, але, як показує досвід, це не всі, бо ще частина, близько 50, приїжджає так, не реєструвавшись попередньо. Тож, у п’ятницю  для молоді зі Львова будуть організовані автобуси до Новосілки і також у неділю забезпечений транспорт назад до Львова».

Щиро запрошуємо молодь приєднуватися, адже це чудова можливість навчитися долати власні упередження, бути відкритим до інших  та будувати міцні міжособистісні стосунки. Детальну програму форуму можна знайти тут.