Чернечі обіти братів салезіян

Напередодні свята Преображення Господнього у церкві Покрову Пресвятої Богородиці відбувся чин складання перших обітів бр. Володимира Басараба та довічних обітів бр. Тараса Байовського і бр. Миколи Ситника. Святкову Вечірню, під час якої брати салезіяни склали свої чернечі обіти, очолив Провінційний настоятель Згромадження о. Кароль Манік.

Про те, чому вирішили посвятити себе служінню Богові у Салезіянському Згромадженні, розповідають брати салезіяни:

«Покликання є не тим, що ми вибираємо, а тим, що приймаємо з Божих рук. Нам його дарують, а ми є тими, хто приймає покликання. Я дуже вдячний, що Господь дарував мені цю чудову можливість нести любов і радість для молоді та мати змогу обійняти молодь разом з Ним і за Нього»,  – каже бр. Володимир Басараб.

[easyrotator]erc_67_1503334433[/easyrotator]

«Думаю, що кожне покликання є особливим. Це певна тайна, яку ми пізнаємо поступово. Я прийшов до Згромадження, коли навчався в університеті. У мене з’явилася думка піти до монастиря уже з 15 років, але роздумувати уже більш серйозно я наважився з другого курсу студентського життя.

Спонукало вибрати Салезіянське Згромадження те, що це була спільнота, що могла допомогти розпізнати молодій людині, яка її дорога. І коли я перший раз прийшов  до отців Салезіян, найбільше мене вразила їх родинна атмосфера та духовність. І після цього я там залишився, поступово відкриваючи, що Бог через різні знаки мене кличе саме у цьому Згромадженні.

Звичайно, перед вічними обітами я переживав набагато більше, ніж перед складанням перших обітів, але завжди є ця певність, що Ти віддаєш своє життя в Божі руки, і віра підказує, що це дійсно надійне місце, де може бути найбільша реалізація людського життя і будь-якої людської мрії», – розповідає бр. Микола Ситник.

Про свій шлях до чернечого життя у Салезіянському Згромадженні розповідає  і бр. Тарас Байовський: «Певний час я працював аніматором при Згромадженні оо. Салезіян, де поступово відкривав себе і з часом зрозумів, що мені подобається працювати з молоддю. Мене зацікавлює те, що я можу бути разом з молоддю і дарувати себе для них. Тож, в один момент я вирішую спробувати цей шлях: у 2007 році вступаю до Салезіянського Згромадження. Звичайно, бували і сумні, і веселі моменти, але кожна подія і люди, яких зустрічав, якимось чином підказувати, що з отцем Боско дарувати свій час для молоді це справді радісно і добре».

Провінційний настоятель о. Кароль  Манік привітав братів з нагоди цієї урочистої події і зауважив, що цей день справді є значимим, адже «колись святий Іван Павло ІІ запропонував усім богопосвяченим особам ікону Преображення як ікону богопосвяченого життя». Тож, бажаємо братам салезіянам, які склали свої чернечі обіти, щоб світло Христового Преображення було для них дороговказом, опорою і натхненням у їхній місії служіння молоді!