У гімназії Шептицьких відбувається німецько-український шкільний проект

З 2 по 7 жовтня у рамках соціального тижня в НВК «Школа-гімназія «Шептицьких» триває німецько-український шкільний проект «Ми будуємо суспільство – разом для нашого міста». У вівторок, 3 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з його учасниками, учнями старших класів НВК «Шептицьких».  Під час зустрічі зі школярами він поставив акцент на успішності навчання, а також закликав бути активними та брати участь у цікавих міжнародних проектах.

Зокрема, під час заходу обговорювали теми, що стосуються соціальнихі проектів, які реалізовуються в місті, про інфраструктуру для людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу міста багатодітним сім’ям. Учнів зацікавило питання безкоштовних послуг з відвідування закладів культури для багатодітних сімей.

фото: Олександр Мазуренко

«Ми робимо все можливе, щоб у Львові була доступність. Але я вважаю, що цього не достатньо. Ми маємо спеціальну комісію, яка цими питаннями займається. Тут потрібна ініціатива. Буду вдячний за ваші цікаві ідеї. Нам треба багато працювати, щоб рівень ментальності і свідомості у нашій державі був на трохи іншому рівні, тоді економіка буде по-іншому розвиватись», – зазначив Андрій Садовий.

Загалом, соціальний тиждень у НВК «Школа-гімназія «Шептицьких» – це спільний проект школи та іноземних партнерів (Німеччина). Учасниками проекту є учні 10-11 класів НВК «Школа-гімназія «Шептицьких», педагоги закладу та представники німецьких організацій socioMovens e.V., Sozialinstitut Kommende Dortmund, Fazenda da Esperanca.

Метою проекту є соціальне виховання учнів через практичну діяльність, ознайомлення з соціальними закладами Львова.

Впродовж тижня у рамках проекту було заплановане спільне проживання учасників (МНЦ імені св. Івана Боско), відвідини та робота у таких соціальних установах як Благодійний фонд «Карітас», РД«Покрова», Львівській геріатричний пансіонат, Львівський дитячий будинок №1 для дітей-сиріт, дошкільний заклад освіти «Кризовий центр «Діти вулиці», Будинок дитини №2; зустрічі із керівниками та представниками соціальних організацій.

Організатори проекту зауважують, що «учні повинні не лише почути чи побачити, як інші проводять роботу в соціальній сфері, а й самі стати безпосередніми учасниками процесу. Запланований соціальний тиждень має бути стартовим для реалізації соціальної діяльності учнів гімназії протягом цього року і наступних».