Провінційний настоятель Салезіянського Згромадження взяв участь у Асамблеї Вищих Настоятелів і Настоятельок спільнот богопосвячених осіб УГКЦ

У Львові вперше за всю історію УГКЦ відбулося відкриття І Міжнародної асамблеї вищих настоятелів та настоятельок спільнот богопосвячених осіб УГКЦ. Захід проходив у Патріяршому домі впродовж 16-19 жовтня. Понад 70 учасників із 12 країн світу, глава УГКЦ Блаженніший Святослав та владики зібралися у Патріаршому домі, щоб обговорити виклики і труднощі служіння богопосвячених осіб. Від Салезіянського Згромадження у Асамблеї взяв участь Провінційний настоятель о. Кароль Манік.

Першого дня Асамблеї салезіянські аніматори разом з о. Анатолієм Гецянином під час фуршету креативно організували знайомство усіх учасників заходу. Відтак наступного дня, 17 жовтня, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія за участі Глави Церкви та владик УГКЦ, а також  низка тематичних розважань і доповідей.

[easyrotator]erc_26_1508480245[/easyrotator]

«Монашество УГКЦ є добрим деревом, яке приносило і приносить щедрі плоди – служіння Богові та ближньому. Однак у сьогоднішній зустрічі ми маємо знову і знову себе запитати: як нам навчитися в нашого Вчителя? Як послужити Богові і ближньому в наш час, у наших країнах і культурах? І як при цьому залишатися паростками однієї лози, одного доброго дерева, яке посадив Небесний Отець», − сказав Предстоятель УГКЦ.

Відтак впродовж наступних днів  учасники Асамблеї розглядали питання, що стосуються викликів, які постають перед  богопосвяченими особами у здійсненні своєї місії. На завершення заходу відбулося обговорення теми щодо випрацювання спільної дорожньої стратегії для богопосвячених осіб УГКЦ на всіх континентах.

Також на завершення Асамблеї усі учасники мали нагоду побувати у Молодіжному навчальному центрі св. Івана Боско.