Салезіянський Міжнародний Конгрес «SYMFAMILY17»

“Ми повинні продовжувати розвиватися, розглядаючи освітні, пасторальні та євангелізаційні аспекти сім’ї”, – цими словами Генеральний настоятель Салезіянського Згромадження о. Анхель Фернандес Артіме звернувся до понад 300 учасників, які відвідали Салезіянський Міжнародний Конгрес молоді та сім’ї “SYMFAMILY17”. Захід розпочався у понеділок, 27 листопада, у Мадриді й триватиме до 1 грудня. Від Української Салезіянської Провінції на “SYMFAMILY17” присутній о. Анатолій Гецянин.

У церемонії відкриття Конгресу взяли участь: кардинал Карлос Осоро, архиєпископ Мадридський; архиєпископ Ренцо Фратіні, апостольський нунцій в Іспанії; сестра Марія Розаріо Ріос, президент Іспанської релігійної конференції; Белен Прадо, віце-радник із соціальної політики та сім’ї Мадридського обласного уряду; єпископ Бруно Форте, архиєпископ К’єті-Васто та спеціальний секретар двох Синодів єпископів, присвячених темі сім’ї; о. Олександр Аві Мелло, секретар Департаменту мирян, сім’ї та життя.

На початку церемонії відкриття, о. Фабіо Аттард, Генеральний радник у справах молодіжного душпастирства й організатор цього Конгресу, привітав гостей та зауважив, що метою цього заходу є «створити спільні стратегії, спрямовані на підвищення впливу наших пастирських вчинків на салезіянське душпастирство молоді у гармонії з Церквою».

[smartslider3 slider=10]

Генеральний настоятель о. Анхель Артіме підкреслив, що, незважаючи на те, що Згромадження працює з молоддю у різних місцях, однак досі «питання, які стосуються сім’ї, не є повністю вирішені». І, власне, цей з’їзд є націленим на те, щоб “висвітлити пастирську роботу на найближчі роки”. О. Артіме побажав учасникам отримати “досвід освітнього, пастирського та євангелізаційного життя, який може керувати нашою місією”.

Перший доповідач Конгресу кардинал Бруно Форте у своїй промові зазначив, що сім’я повинна бути центром пастирської діяльності Церкви. “Нагальним і необхідним є те, щоб кожна людина доброї волі прагнула зберегти та поширювати цінності та потреби сім’ї”. Він наголосив на чотирьох фундаментальних аспектах, що стосуються сім’ї, яку визначив як “школу людства, соціалізації, життя Церковного та освячення”. Єпископ підкреслив, що “сім’я є привілейованим суб’єктом у передачі віри” і “першим місцем, де ми навчаємося ділитися, підтримувати, поважати один одного та жити разом”.

За подальшими подіями Конгресу молоді та сім’ї “SYMFAMILY17” можна стежити у соц. мережах: Twitter, Facebook, YouTube, Flickr.

За матеріалами: www.infoans.org