Презентація Гасла 2018 року

27 грудня 2017 року відбулася офіційна презентація Гасла 2018 року, що має назву «Плекаймо мистецтво слухати і супроводжувати», з додатковою рефлексією на євангельську цитату «Дай мені, пане, тієї води» (Йо 4, 15). Захід відбувався у Генеральному домі Дочок Марії Помічниці християн. О. Анхель Фернандес Артіме презентував Гасло, а також було представлення відео, що містило тематичні ключові ідеї.

О. Анхель привітав сестер салезіянок, подякував матері Івон, Генеральній настоятельці Згромадження Дочок Марії Помічниці християн та багатьом іншим представникам Салезіянської Родини за їх присутність. Також у заході взяв участь Генеральний радник із соціальних комунікацій Салезіян Філіберто Гонсалес.

«Для нас, Салезіян, це є необхідним і нагальним завданням – слухати та супроводжувати наших хлопців та дівчат», – сказав Генеральний настоятель. – «Чого ми чекаємо? Чому не вирішимо зробитися доступними, щоб супроводжувати нашу молодь? Чому не працюємо над тим, що є важливим у житті молодих людей? Що зупиняє це завдання, яке є фундаментальним для нас, педагогів? Чому займаємося чи витрачаєм час на інші речі, коли це є справжнім освітнім та євангелізаційним пріоритетом для нас?»

Після презентації мати Івон подякувала Генеральному настоятелю за представлення Гасла, запросивши Дочок Марії Помічниці християн втілювати в життя цей фундаментальний проект харизми отця Боско та Марії Доменіки Мадзарелло.

На завершення о. Анхель Фернандес Артіме зауважив, що метою, яка зараз постає перед Салезіянською Родиною, є “сприяти розвитку відносин між людиною та Господом. Якщо наш супровід не приведе до Ісуса Христа, ми не можемо супроводжувати наших вихованців”.

Незабаром на сайті можна буде переглянути текст Гасла 2018 українською мовою.

За матеріалами: www.infoans.org