Святкування Різдва Христового у парафії Покрови

Цьогорічні Різдвяні свята видались для Салезіянського Згромадження доволі радісними та насиченими. Отці салезіяни, діти, молодь та старші прославляли новонародженого Христа колядками й щирими молитвами, і це створювало теплу атмосферу спільного родинного свята. На урочистостях побував і владика Венедикт (Алексійчук), Правлячий єпископ Чиказької єпархії УГКЦ.

7 січня, в день Христового Різдва, для бідних та безхатченків м. Львова був організований Різдвяний обід. Ініціатива проведення свята для нужденних і покинутих осіб належить спільноті св. Егідія, яка уже кілька років поспіль організовує святковий стіл у храмі Покрови. До організації теж долучилася парафіяльна спільнота, щоби розділити радість Різдва з тими, хто не має нікого.

Цьогоріч у святковій трапезі взяли участь близько 300 осіб. “Цей різдвяний обід – це соціальний виклик для нас, адже повнота Різдва полягає в тому, що Христос приходить у цей світ в скромних становищах, одягає і приймає бідність людини. Християнський спосіб святкування Різдва полягає у тому, що Христос народжується для всіх – як для бідних, так і для багатих. Було б прекрасно, якби ми в цей день об’єднались, і між нами не було поділу, щоб ми підтримали потребуючих людей, адже в них вбачаємо нашого Спасителя”, – наголосив о. Андрій Боднар, парох храму Покрови Пресвятої Богородиці. Святковий обід розпочався спільною молитвою з владикою Венедиктом, а також на ньому був присутній міський голова Львова Андрій Садовий.

Салезіянське Згромадження висловлює свою вдячність усім, хто долучився до цієї доброї справи!

Пропонуємо Вашій увазі низку різдвяних світлин.

 

[envira-gallery id=”5831″]