Салезіянська молодіжна коляда

14 січня, у свято св. Василія Великого та Старий Новий рік, в Молодіжному центрі ім. святого Івана Боско відбулася чергова зустріч Молодіжного салезіянського руху. Тема цієї зустрічі – «З колядою йдемо», адже кожна спільнота на локальному рівні мала підготувати колядку, віншування та представити це на спільній зустрічі.

Основною ідеєю організаторів свята, салезіянської молоді та аніматорів НВК «Школа-гімназія Шептицьких», було відтворити українські автентичні традиції святкування Різдва Христового. Адже особливістю цієї зустрічі було представлення спільнотами не традиційних, відомих колядок, а навпаки — оригінальних, старовинних, а часом навіть забутих.

«Хочу відзначити, що кожна спільнота гарно підготувала коляду! Адже колядки вдало поєднувалися із загальною ідеєю організаторів, де було представлено українську сім’ю та її традиції — сім’ю під час Святої вечері, яка очікувала колядників», — наголосив о. Анатолій Гецянин.

[smartslider3 slider=19]

Також особливої атмосфери та затишку надали гості зустрічі — гурт «Високий замок», який вже традиційно приїжджає в Родинний дім «Покрова» для святкування Різдвяної коляди.

Отець Анатолій також зазначив, що «на завершення різдвяних свят з’явилася ідея, щоб ми як Молодіжний салезіянський рух зустрілися, провели гарно та весело час з колядою, несучи Різдвяну звістку між усіма нами».

На завершення Провінційний настоятель Салезіян о. Кароль Манік привітав усіх зі святом, зазначивши, що українці, зокрема молодь, направду вміють добре колядувати, прославляючи новонародженого Ісуса.

Наступна зустріч Молодіжного салезінського руху відбудеться на початку лютого.