У Турині відбуваються Дні духовності Салезіянської Родини

Впродовж 18-21 січня 2018 року у Турині проходять Дні салезіянської духовності. Перший день заходу був присвячений темі “Господи, дай мені цієї води!”. Від українських Салезіян на цій зустрічі присутній о. Максим Рябуха.

На 36-ті Дні духовності Салезіянської Родини приїхало близько 400 представників з 22 різних монаших Згромаджень та мирянських груп, приналежних до Салезіянської Родини з цілого світу.

Все розпочалося Святою Літургією у храмі святого Франциска Сальського, в якому свого часу молилися отець Боско, Мама Маргарита, перші Салезіяни, св. Домінік Савіо та інша молодь Ораторії.

[smartslider3 slider=23]

Відтак у великому театрі на Вальдокко розпочалася урочиста частина відкриття заходу: представлення груп-учасників та слова вітання від о. Енріко Стазі, Провінційного настоятеля П`ємонту і Валь-д`Аоста, а також о. Еузебіо Муньйоз, відповідального на світовому рівні за Салезіянську Родину.

Християнська група “Адонай” допомогла роздумати над євангельським уривком зустрічі Христа і Самарянки за допомогою дуже цікавої танцювальної постановки.

Центральним моментом першого дня стала промова Генерального настоятеля Салезіян о. Анхеля Артіме. Він зазначив, що на Вальдокко все говорить, і заохотив бути уважними не лише до промов і представлень, якими насичені ці дні, але також і до тієї живої історії, якою дихають усі стіни та усі майданчики цього святого місця.

Переглянувши відеопрезентацію Гасла-2018, о. Анхель зробив ще свій особистий коментар.

«Серед численних цікавих думок Генерального настоятеля, хотів би виділити три, – розповідає о. Максим Рябуха,

– коли відбувається ОСОБИСТА ЗУСТРІЧ (не формальна, бюрократична, а саме персональна) – серце особи, яку ти зустрів, лишається зворушеним;

– ми маємо ПРИЙМАТИ і СУПРОВОДЖУВАТИ кожну (=всіх) молоду особу, а не лише “окремих”, “особливих” людей;

“КУЛЬТУРА ПОКЛИКАННЯ” – це вчити про те, що життя є прекрасне тоді, коли воно є дароване у служінні… Хоч, з іншого боку, ми часто просимо про різні форми служіння у нашої молоді, але “не маємо часу”, щоб запитати їх: “Як в тебе справи? Як життя?”

По завершенні коротенького відеосюжету про Салезіянські місця (Колле Дон Боско, К`єрі та Вальдокко) та  спільної вечірньої молитви, о. Артіме звернувся до всіх учасників зі “Словом на добраніч”, заохочуючи дивитися на нашу реальність – де би ми не перебували – очима віри. Такий погляд є сповнений надії та радості, бо свідомий того, що… навіть там, де я не можу дійти, Бог все одно дійде. Тоді твій погляд стає справді надійним та далекоглядним”.

Ось так цікаво і насичено проминув перший день цієї щорічної світової зустрічі Салезіянської Родини з нагоди презентації Гасла на рік, що прийшов.