Зустріч Провінційних делегатів душпастирства молоді

З 5 до 10 лютого у Барселоні відбувалася зустріч Провінційних делегатів душпастирства молоді Європи. Ці зустрічі проходять регулярно і в їх програму включені інтенсивні роздуми щодо молодіжної ситуації певного регіону. Від українських Салезіян на заході був присутній о. Анатолій Гецянин.

Цьогорічна  зустріч розпочалась з роздумів над тим, що несе у собі  Слово Боже та яке значення має особисте навернення. Також були запропоновані три блоки питань для доповнення роздумів, зокрема про відвагу віри, про глибину і радість від певних рішень, про посвяту своєму служінню, особистісний духовний шлях. Усі присутні мали можливість поміркувати над власним життям, тим, яке місце займає у ньому Господь, переосмислити ці речі, за які ми прославляємо Господа та пригадати про особистий досвід Його милосердя, яке кожен у своєму житті мабуть не раз досвідчував.

Опісля в маленьких групках (по три особи) відбулось ділення Божим Словом і відповідями на питання для роздумів, що були запропоновані. Перша частина програми закінчилась Літургією, яка, можна сказати, відкривала двері до важливих напрацювань зустрічі. Варто зазначити, що фокус уваги був спрямований на такі аспекти:

Основні засади салезіянського душпастирства;

Синод молоді;

Місійний салезіянський волонтаріат;

Презентація книги душпастирства молоді.

Кожній темі приділяли один день, який виходив доволі насиченим продуктивними роздумами та працею. Усі присутні ділилися добрими практиками, які вже існують у салезіянських провінціях, і це можна визначити як добрий спосіб ділитися досвідом, а також навчитись чогось нового. Найбільше уваги присвятили праці стосовно Синоду молоді, вияснивши, наскільки кожна з провінцій в цій сфері вже пройшла свій шлях і що ще слід зробити для розвитку цього напряму.

Такі заходи є дуже важливими для кожного з делегатів душпастирства, адже це не лише можливість познайомитись між собою, а також добра нагода відчути себе невід’ємною частиною усього Салезіянського Згромадження.