Свято Стрітення – День богопосвячених осіб

15 лютого в УГКЦ святкують День богопосвячених осіб. Ще у 1997 році святий Папа Іван Павло ІІ проголосив свято Стрітення Господнього днем, у якому ціла Церква складає вдячність Богу за дар богопосвячених осіб та підносить свої молитви за ревні покликання до чернечого стану.

Власне з цієї нагоди чернечі спільноти Львова мали свої святкування. Напередодні, у навечір’я свята Стрітення Господнього, у храмі св. Архистратига Михаїла монахів Студійського Уставу о 19:30 була відслужена Велика Вечірня з Литією, а опісля відбулася спільна зустріч та почастунок у монастирській трапезній. А у сам день празника Стрітення Господнього, 15 лютого 2018 року, о 10:00 у архикатедральному соборі св. Юра була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія в наміренні усіх богопосвячених осіб, які сповняють служіння на території Львівської архиєпархії. Від Салезіянського Згромадження на цій спільній молитві були присутні Провінційний настоятель о. Кароль Манік та о. Роман Боднар, СДБ.

[smartslider3 slider=31]

Усіх богопосвячених осіб привітав із їхнім святом Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. «Свято Стрітення Господнього дає пізнати нам Боже світло, яке стає світильником у нашому житті. Тому в цей день у нашій Церкві традиційно відзначають свято богопосвячених осіб. Адже саме в монашестві є те світло, яке допоможе подолати темряву, зокрема і в Україні», – зауважив Глава УГКЦ під час своєї проповіді після Великої Вечірні з Литією, що відбувалися напередодні свята.

Предстоятель також зазначив, що сьогодні багато людей в Україні чекають на Стрітення, а також на зустріч зі світлом Христа Спасителя. Мільйони українців (особливо ті, які зранені війною) чекають на це світло, яке Господь підготував для України.

“Світильник, який цього вечора сяє у Львові, повірте мені, осяє всю Україну! У Львові є більшість провінційних домів наших монаших спільнот, але монашество нашої Церкви сяє по всій Україні! Я хочу подякувати вам за те, що ви є світлом і первоцвітом УГКЦ! Нехай Господь дарує вам світло, щоб ви йшли за Христом, незважаючи на будь-яку темряву, яка є довкола!”, – підкреслив наприкінці Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Фото: ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС Української Греко-Католицької Церкви