Cторіччя з дня народження блаженного Альберто Марвеллі

21 березня випадає сторіччя з дня народження вихованця салезіянскої ораторії бл. Альберто Марвеллі. Народився він 21.03.1918 в італійському місті Феррара. З цього далекого дня пройшло 100 років і зараз багато людей в усьому світі знають про його життя, що стало прикладом жертовного та відданого служіння Богові й ближнім.

Вихованець салезіянської ораторії в Ріміні, він, наслідуючи приклад св. Домініка Савіо, беріг свою віру дуже рішуче: «Моя програма підсумовується одним словом: «святий». Впродовж усього свого життя він намагався жити «повною мірою», наповнюючи увесь свій час любов’ю до Бога та ближніх.

Альберто Марвеллі трагічно загинув в автокатастрофі дуже молодим – у віці 28 років – і гадалося, що з часом спогади про нього зникнуть з пам’яті людей. Але і сьогодні бл. Альберто Марвеллі є добрим взірцем для багатьох християн. Святкування сторіччя з дня його народження в цей особливий рік, який Церква присвячує молоді, означає не лише урочистість, а й визнання його присутності серед нас, як про це говорив Папа Іван Павло ІІ в день причислення Альберто Марвеллі до лику блаженних, 5 жовтня 2004 року: «Ви як миряни маєте завдання засвідчувати свою віру через чесноти, притаманні саме вам: вірність та любов у родині, ретельність у праці, витривалість у служінні для блага інших, солідарність у суспільних відносинах, креативність у євангелізації… Ви маєте також показувати – у тісному єднанні з духовенством – що Євангеліє є сучасним і актуальним і що віра не відводить віруючих від історії, а ще більше з нею пов’язує».

Детальніше про життя блаженного Альберто Марвеллі можна прочитати тут.

За матеріалами: ANS