Дні духовної віднови та курси для аніматорів

Цими вихідними, 24-25 березня, в ораторії св. Домініка Савіо відбулися Дні духовної віднови та курси для салезіянських аніматорів 2-3 етапів. Під час цієї зустрічі аніматори мали нагоду роздумувати над важливістю особистої молитви, розглядаючи постать отця Боско як людини молитви. Також для усіх присутніх була можливість приступити до святої тайни Покаяння.

О. Іван Мазуркевич, СДБ, який провадив науку, звернув увагу на те, яке велике значення має особисте спілкування з Богом та розповів про різні види молитви в Католицькій Церкві. Отець зауважив, що «молитва – це розмова душі з Богом. Наскільки Він важливий нам – стільки часу ми Йому приділяємо».

[smartslider3 slider=34]

Згодом о. Юрій Смакоус разом з аніматорами роздумували над особою отця Івана Боско, адже цього святого справді можемо назвати людиною молитви. Під час духовних наук також не оминули увагою тих, які стали добрими вчителями молитви для святого Івана Боско – це мама Маргарита, отець Калоссо, отець Кафассо та близьке оточення в семінарії. О. Юрій наголосив на тому, що кожному слід пам’ятати –  все має робитися на славу Божу та для спасіння душ.

Дні духовної віднови завершилися молитвою Тезе та Святою Літургією, яку очолив о. Анатолій Гецянин. Цей захід був гарною нагодою ще раз переосмислити, наскільки важливим є довірливий стосунок з Богом і яке місце займає молитва у житті християнина.