Тематична зустріч для молоді Центру св. Івана Боско

Цього тижня в Молодіжному центрі св. Івана Боско відбулася тематична зустріч для салезіянскої молоді. Основним доповідачем була сестра Андрея Якимець, (Згромадження сестер Служебниць), разом з якою усі присутні роздумували над тим, що таке страх і які його ознаки.

Основні акценти стосувалися фізіологічних та духовних ознак страху. Яскравим прикладом була так звана “Піраміда Маслоу”, яка відображає ієрархію потреб людини і на основі якої можна зрозуміти особливості страху особи як живого організму.
Також сестра Андрея не оминула увагою й духовний страх, зосереджуючись на різних прикладах з Біблії. Зокрема сестра згадала історію створення світу та про Адама, який злякався після того, як вчинив гріх. І власне на основі цього висновок – Бог створив світ без страху, але коли людина вчинила гріх, то страх з’явився. Також цікавим був приклад про Якова, який, побачивши ангела, став з ним битися, тим самим проявивши свій страх. На завершення сестра навела приклад з Послання до євреїв, де вказано, що Ісус пішов на хрест, щоб спасти всіх нас від страху смерті: «…щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, цебто диявола, та визволити тих усіх, хто все життя страхом смерти тримався в неволі» (Єв. 2, 14).
Під час доброї розмови в невимушеній атмосфері кожен мав змогу задуматися над власними страхами та задати собі питання: «Що я роблю, щоб побороти свій страх?». Ця молодіжна зустріч стала доброю нагодою, щоб переосмислити, яку роль відіграють страхи в житті кожного зокрема і як навчитися з ними боротися.