Сестри Салезіянки запрошують вшанувати мощі св. Марії Домініки Мадзарелло

У неділю, 13 травня, в день спомину співзасновниці Згромадження сестер Салезіянок св. Марії Домініки Мадзарелло, у храмі Покрову буде можливість вшанування мощей святої. Салезіяни, засновані отцем Боско у 1859 році, та Дочки Марії Помічниці християн (Сестри  Салезіянки), засновані о. Боско та Марією Мадзарелло у 1872 році, майже півтора століття йдуть пліч-о-пліч на п’яти континентах, об’єднані одним духом, єдиною програмою, однаковою місією – для молоді.  

Марія Домініка Мадзарелло, звичайна дівчинка, донька виноградаря з мальовничого італійського селища, натхнена Святим Духом, була захоплена ідеєю великого туринського вихователя молоді св. Івана Боско. Вона, вірна голосу Провидіння: «Тобі їх поручаю», віддає свої здібності, сили, своє життя справі виховання дівчаток. І її зустріч з отцем Боско – це початок їхньої плідної співпраці. Колись про них скажуть, що «вони були двома особами, натхненими Святим Духом у цілковитій гармонії».

Сестри зауважують, що для них «її свято є особливим, адже рік тому цього дня ми святкували 25-річний ювілей початку служіння сестер Салезіянок в Україні, у Львові, а рік 2018 є ювілейним для нашої спільноти в Одесі. Нехай наша свята покровителька вимолить щедрі благодаті від Господа для своїх доньок, місіонерок серед дітей та молоді в Україні та у цілому світі, а також для дітей, молоді, батьків і вихователів!»