Святкування Дня захисту дітей у винниківській ораторії

1 червня 2018 року, в Міжнародний день захисту дітей, для дітвори Винник у місцевій салезіянській ораторії було організоване свято. Саме тут, за підтримки організації «Золота молодь Винник» та Винниківської міської ради, відбулася «Країна мрій» – веселі конкурси та забави для малечі. Власне таку назву придумали для святкування Дня захисту дітей у Винниках.

На території ораторії св. Івана Боско дітвора мала можливість помалювати, взяти участь у командних і самостійних іграх, потанцювати та поласувати смаколиками. На кулінарному майстер-класі дітлахам пропонували робити  вафлі з різними начинками. Художній майстер-клас, наставниками на якому були учні школи мистецтв Винник, зацікавлював можливістю повправлятися в живописі. «Творча майстерня» зібрала тих, кому подобається ліпити різні фігурки з пластиліну. Загалом день був наповнений веселими розвагами та безтурботним гарним настроєм.

[smartslider3 slider=41]

«Цього року День захисту дітей відбувається під гаслом: «Дайте дітям відпочити», – розповіла представник ЛММГО «Золота молодь Винник» Анастасія Пришляк. – Тому вони можуть у нас робити все, що хочуть. Крім флешмобу, майстер-класів, є сухий басейн із кульками, атракції, весела музика, непосидючі учасники «Золотої молоді», які проводять із дітьми рухливі ігри, зокрема зі сухими фарбами. Стараємося, щоб дітям було весело та цікаво. Свято вдалося. Свідчення цього – запал в очах та радісні посмішки на обличчях дітей і їхніх батьків».

[smartslider3 slider=42]

Окрім цього, впродовж 1-3 червня у Винниках відбувався фестиваль української естрадної пісні «На крилах дитинства – 2018». У ньому брали участь солісти та вокальні колективи віком від 5 до 25 років. 3 червня на подвір’ї ораторії св. Івана Боско відбулося нагородження переможців фестивалю і гала-концерт найкращих вокалістів великого пісенного свята, що зібрав у Винниках талановитих солістів, гурти та колективи з різних міст України. Благословив захід настоятель салезіянської спільноти Винник о. Іван Мазуркевич. Опісля вручення нагород переможцям конкурсу та виконання фестивальної пісні «На крилах дитинства» відбувся гала-концерт, що подарував усім присутнім чудову атмосферу свята і радості.