У великий день Різдва Пресвятої Богородиці – духовно-оздоровча мандрівка для студентів МНЦ ім. святого Івана Боско

21 вересня 2018 р. студенти та викладачі Молодіжного навчального центру ім. святого Івана Боско разом з отцями-салезіянами здійснили цікаву й натхненну поїздку. Вранці вирушили зі Львова у село Підтемне, де в церкві Різдва Пресвятої Богородиці взяли участь у Божественній Літургії і освяченні води. Знаково, що в цей день тут відзначають храмовий празник. Церкву засновано 1900 року, отож їй вже 118 років! Після завершення Літургії о. Андрій Сенейко подякував усім за спільну молитву, побажав здоров’я і миру в кожній оселі. А о. Євген Небесняк в особливий спосіб доповнив дійство святкового дня, виконавши милозвучні пісні під супровід гітари. Заслухалися і діти, і молодь, і дорослі… 
Під час мандрівки відвідали костел святого Валентина – унікальну пам’ятку Раковця. О. Анатолій Гецянин розповів чимало цікавого про історію святині. Згодом спільною молитвою запросили на обід, який старанно готувала дружня команда викладачів МНЦ ім. святого Івана Боско.

[smartslider3 slider=58]
Рекреаційна частина духовно-оздоровчого туру «Львів-Раковець-Підтемне» тривала. На сонячній галявині натхненно танцювали банси. Аніматор Іван Кушта майстерно супроводжував кожну композицію, надихаючи й всіх учасників.
І нарешті стежина до чудотворного, благословенного джерела, куди віками звідусіль прибували люди, щоб помолитися і отримати зцілення. Тому це своєрідний храм-святиня під відкритим небом, де завжди відчувають особливу присутність Пресвятої Богородиці. Цікаво, що вода джерела однаково холодна у будь-яку пору року. Існує традиція: хто пройде дванадцять кіл у воді джерела – отримає оздоровлення. Але, щоб отримати зцілення, попри ковток цілющої води, потрібно приходити і крокувати у воді з чистою душею, вірою, щирою молитвою. Лише так своїми проханнями про зцілення можна випросити ласку у Бога і Пресвятої Богородиці.
Отож, позаду насичений день спільної подорожі, а попереду ціле життя, яке маємо прожити гідно.
Будьмо благословенні!

Автор: Іванна Литвинець