149 салезіянська місіонерська експедиція: салезіянські місіонери для молоді цілого світу

У неділю, 30 вересня, в туринській базиліці Марії Помічниці християн відбудеться подія, що вже впродовж багатьох років не втрачає своєї актуальності. Це 149-та салезіянська місіонерська експедиція. У ній візьмуть участь двадцять п’ять салезіян із різних куточків світу, зокрема 2 з Америки, 3 з Європи, 8 з Африки та 12 з Азії. Серед них 2 братів салезіян, 6 священиків та 17 новиків. Усі вони впродовж останніх трьох тижнів готувалися до місіонерського життя, відвідуючи формаційний курс, організований для них місійним сектором Згромадження. На цій події також побуває Провінційний настоятель українських Салезіян о. Кароль Манік.

Варто зауважити, що у спільній Месі візьмуть участь 11 сестер Дочок Марії Помічниці християн, які теж прийняли це покликання до місійного служіння ad gentes, ad vitam. Богослужіння очолюватиме Генеральний настоятель Салезіянського Згромадження о. Анхель Фернандес Артіме. Під час Літургії Х наступник св. Івана Боско кожному із салезіян-місіонерів вручить місіонерський хрест, сестри салезіянки отримають такі ж місіонерські хрести з рук матері Івон, Генеральної настоятельки Дочок Марії Помічниці християн.

Так само, як і в попередні роки, цій події у Турині-Вальдокко передуватиме ще одна: зустріч місійного характеру, що має назву «Harambèe». В перекладі із мови Суахілі це означає «урочиста зустріч», що об’єднує сотні молодих людей, які поширюють салезіянську любов до молоді із бідних країн, а також тут присутня молодь, яка уже має досвід місіонерського служіння, наприклад, як волонтери під час літніх канікул.

Цьогоріч тема «Harambèe» пов’язана із словама ангела до пастирів і всього люду «Ось звіщаю вам велику радість» (Лк. 2, 10), а також із закликом Папи Франциска у своєму апостольському повчанні  «Evangelii Gaudium»: «Не дозвольмо позбавити себе радості євангелізації!»

Зазначимо, що святкова Меса з нагоди 149-ї салезіянської місіонерської експедиції розпочнеться об 11:00 за місцевим часом (UTC + 2). Захід транслюватимуть і коментуватимуть на італійській, англійській та іспанській мовах на сторінці Facebook ANS, із з’єднанням від 10 год.

Використано матеріали: ANS