Курси аніматорів у МНЦ св. Івана Боско

15 жовтня 2018 року в МНЦ святого Івана Боско молебнем до Пресвятої Богородиці розпочались формаційні курси салезіянських аніматорів 2 і 3 етапу 2018/2019 н. р. В своєму вступному слові о. Анатолій, відповідальний за душпастирство у Салезіянській провінції УГКЦ, наголосив  про важливість служіння аніматорів на своїх локальних ораторіях та поза її межами, віддаючи усі свої діяльності та планування під Покров Пресвятої Богородиці.

Відтак розпочалися науки в приміщенні МНЦ ім. святого Івана Боско, які проводили о. д. Тарас Байовський, о. Роман Боднар, о. Олег Ладнюк і о. Анатолій Гецянин.

Не бракувало також і рекреаційної частини. Тому старші аніматори, на чолі з Ігорем Стоцьким, організували нові цікаві ігри, під час яких  панувала радість та дитяча простодушність. Отець Анатолій підкреслює, що «Наші аніматори люблять бавитися, створюючи атмосферу радості. Ця атмосфера і є притаманною салезіянським аніматорам, адже радість, навчання і молитва – це немовби крила салезіянської формації».

[smartslider3 slider=63]

Добрий обід додав сили та наснаги до пообідньої рекреаційно-практичної програми, яку провели Ірина Кінаш(Голуб) та Олег Гергіль. Аніматори слухали з великою зацікавленістю усе, про що говорила Ірина, адже вона в свій час присвятила дуже багато часу аніматорській і виховній справі дітей та молоді. З великого досвіду та з ентузіазмом Ірина розпочала вступну частину свого предмету – конфліктологія, адже цей предмет допоможе не тільки молодим аніматорам справлятися з ситуаціями під час таборів чи ораторійного року, але також і особисто зростати у міжособових відносинах.

Натомість Олег поділився своїм волонтерським досвідом з Мальти, де він перебував  з жовтня 2017 р. по червень 2018 р.

Заключною молитвою на вервиці аніматори завершили свої перші формаційні курси у цьому навчальному 2018/2019 н. р. Наступні курси аніматорів 2-3 етапів відбудуться у с. Коростів, Сколівського р-ну, Львівської обл.  з 23 по 25 листопада 2018 року.

о. д. Тарас Байовський