У Києві відбулося освячення дому оо. Салезіян

У суботу, 27 жовтня 2018 року, відбулося освячення та благословення дому отців Салезіян у Києві. Молитва розпочалася Чином благословення дому, а відтак була архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії у співслужінні з владикою Богданом Дзюрахом, секретарем Синоду єпископів УГКЦ та Апостольським нунцієм в Україні  архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті, а також з духовенством Київської архиєпархії УГКЦ.

[smartslider3 slider=66]

«Кожна людина колись за кожне слово мусить дати звіт. Тому наші слова і діла, які виходять із нас, мають бути позитивом. Сьогодні вітаю отців Салезіян з дуже знаменною та історичною подією у їхньому житті.  На цей монастир покладено завдання:  Виконати Божу волю тут на землі і своїм служінням принести радість усім, кому треба буде послужити. Це є перший осідок, щоб відкрити широко двері цього будинку, але найперше відкрити двері своєї душі для тих, хто шукає Господа. Ми сьогодні молитимемося за те, щоб Господь дав отцям сили у їхньому служінні. Потрібно йти до Господа і наповняти скарбницю, щоб Він міг рятувати, оздоровлювати, направляти наше з Вами майбутнє цього світу та цієї Церкви, бо справді зранений, розгублений та без  чітких орієнтирів сьогодні є світ; розгублений та немає чітких пріоритетів: «Що робити завтра?». Тому Церква, яка живиться Божим Словом, здатна показати молодій людині завтрашнє майбутнє, її перспективи в Бозі, який не розчаровує. Бо Господь завжди готовий служити і нам: єпископству, священству, дияконству та монашеству потрібно брати приклад. Нехай благословить Господь ці мури і тих, хто жити в них буде та проповідувати милосердного Господа…», –  сказав владика Йосиф під час проповіді.

Після завершення Літургії лунали радісні прохання та побажання новій  монашій спільноті від владик та отців, які прибули. Також настоятель київської салезіянської спільноти о. Максим Рябуха, СДБ, подякував владикам за те благословення Боже, яке прийшло через їхні руки, бо завдяки їхній батьківській опіці та підтримці ця спільнота утворилася, щоб наповняти свій дім людськими душами.

За матеріалами: ktds.org.ua