Формаційні курси салезіянських аніматорів

З 23 по 25 листопада 2018 року в с.Коростів, Сколівського р-ну., були проведені формаційні курси для салезіянських аніматорів ІІ і ІІІ етапів. Окрім науки, аніматори мали можливість збагатитися духовно та провести гарно час в мальовничих Карпатах. Ось що говорить о. Анатолій, який є безпосередньо залучений до підготовки курсів салезіянських  аніматорів: «В с. Коростів, Сколівського р-ну., ми маємо дуже гарну сучасну дерев’яну хату для різних пасторальних потреб. Насамперед, хочу підкреслити саме місце розташування хати, яке є дуже важливе і в певній мірі символічне, для такого роду зустрічей, як курси аніматорів. Чому? Тому що, по-перше, тут молодь, в певній мірі, є поза гучним світом і, до речі, немає доступу до інтернету. По-друге, надзвичайно гарна природа допомагає зустрітись з Богом, бути на самоті, подумати про власний життєвий план, переосмислити і на планувати свій календар. По-третє, є можливість в таких зустрічах краще і ефективніше побудувати спільноту молодих людей, які мають спільні інтереси, поділяють спільні плани, здійснюють те саме служіння чи пасторальну діяльність в наших ораторіях у Львові».

[smartslider3 slider=70]

Формаційні курси тривали три дні, це свого роду різна начитка лекцій, які потрібні, насамперед, для молоді, а від так і приготувати їх до пасторальної та апостольської місії в наших салезіянських домах і не тільки. Окрім лекцій, були також практичні заняття, цього разу розглядали виховні аспекти, так званої, «Великої гри», а саме теорію і практику, яка є не від’ємним елементом виховання дітей та молоді. До цих курсів були залучені також о. Роман Боднар, о. Олег Ладнюк та о. дн. Тарас Байовський, які є відповідальні за ораторію чи спільноту аніматорів, а також старша молодь.

У програмі формаційних курсів аніматорів, ми мали дві головні події. Перша – це світового рівня, 85 річниця голодомору, де ми з молоддю о 16.00 год. пом’янули хвилиною мовчання і молитвою всіх загиблих 1932-33 років. Друга – більш важлива для салезіянської родини, це спомин мами Маргарити, який припадає на 25 листопада, що є мамою св. Івана Боско.

Читайте також: Молодіжні питання: «Яку професію обрати? Ким бути?»

Окрім цього, з молоддю мали можливість також роздумувати над основними  засадами виховання, які містяться в концепції «превентивної системи св.Івана Боско».

На завершення, дякуємо організаційному стафу з Ораторії-Катехитичної Школи ім. Святого Домініка Савіо за чудову і насичену програму. А також Олегу Гергілю – за майстер клас з ігрології.

 

Автор та фото: Рада Молодіжного Салезіянського руху