Генеральна асамблея Молодіжного салезіянського руху

Протягом 23-25 листопада 2018 р. Б. осінній Брюссель зібрав більше 70 представників Молодіжного салезіянського руху  (МСР) зі всіх закутків Європи для щорічної зустрічі «General Assembly».

Загалом такі зустрічі є приводом для звітування про все те, що відбулося минулого року, та планування салезіянської діяльності на наступний рік. Участь беруть  отці, сестри і представники молоді. Проте цього року ключовою темою «General Assembly» став Єпископський синод та Пресинодальний процес, які відбувалися протягом 2018 року. Від України на цій зустрічі брали участь отець-диякон Тарас Байовський та Соломія Леньо, яка виконує функцію секретаря МСР в Україні. Ось що про цю зустріч говорить Соломія:

[smartslider3 slider=71]

«Розпочала цьогорічну зустріч Маркета із Словакії, яка поділилася своїм досвідом участі у Пресинодальному процесі, який тривав тиждень у Римі. Зокрема, розповіла про можливість спілкуватися та працювати з молоддю різноманітних віросповідань, яких теж радо запрошували та вітали, як під час підготовки, так і на самому Синоді. Їхнім завданням було опрацювати 15 питань у мовних групах і скласти документ, який згодом став допоміжним при роботі єпископів. Окрім того Маркета поділилася радісним моментом знайомства із Папою, який, побачивши молодь, сказав: «Закричіть так, щоб увесь Рим почув вас і зрозумів, хто ви такі!»

Наступні два дні ми слухали розповідь отця Розано про Синод та фінальний документ зокрема. Окрім детального опису нововиданої книги та її основних засад, ми мали можливість почути багато цікавого про саму процедуру проведення Синоду та про атмосферу, яка панувала там.

Поміж всіма цими формаційними моментами ми мали можливість поділитися нашим українським досвідом з іншими та дізналися багато цікавого про салезіянську діяльність за кордоном, відвідали будівлі Європарламенту та цікаві лекції про діяльність ЄС та COMECE (Комісія єпископських конференцій Європейського Союзу) у сфері соціальних проблем, які стосуються насамперед молоді».

Подією, яка завершила цьогорічну асамблею та стала визначальною, були вибори нової Small team – групи 3 представників МСР зі всієї Європи, які протягом наступних трьох років працюватимуть над проведенням Генеральної асамблеї, «Конфронто» та іншими можливостями для міжнародної взаємодії та розвитку Салезіянської Родини. Цьогоріч щасливчиками стали Марта із Хорватії, яка представлятиме наш Центральноєвропейський регіон, Пабло із Іспанії, Південний регіон, та Жанін із Мальти, Північний регіон.

Звичайно ж, не обійшлося без ігор та танців. Кожна країна мала можливість представити себе під час короткої 15-хвилинної анімації, яку наша українська делегація мала честь відкрити.

І на завершення підкреслює Соломія: «Цьогорічна зустріч SYM General Assembly залишила після себе неймовірну кількість спогадів та нових знайомств, але насамперед бажання та ідеї розвиватися та покращувати салезіянську діяльність не лише отців та сестер, але самого Молодіжного руху».

Автор: Молодіжний салезіянський рух