Студенти МНЦ організували свято Миколая для Геріатричного центру, дітей РД “Покрова” та “Карітасу”

“В єдності сила народу! Боже, нам єдність подай!” – Під цим гаслом студенти Професійного центру св. Івана Боско відвідали Геріатричний центр м. Львова (вул. Медової Печери), де для людей похилого віку показали виставу до святого Миколая. Окрім цього вони завітали до діточок львівського «Карітасу», що на Погулянці. Також не оминули увагою й привітали святковою виставою дітей РД «Покрова».

Свято Миколая для Центру св. Івана Боско уже стало традицією, адже в ньому втілюється аспект соціального служіння ближньому – подарувати свій час, здібності, крихту доброти, частину серця. Цей досвід є дуже корисним для усвідомлення сенсу життя. Сценарій свята був складений студентами. Для дітей помічники святого Миколая – ангели проводили гру, а також квест із запитаннями про улюбленого всіма Святителя.

Звичайно центральною частиною був прихід самого святого Миколая, молитва ангелів за Україну «Боже великий, єдиний», подарунки та смачненькі почастунки.

Своїми враженнями після виступу в Геріатричному центрі поділився один із студентів закладу:

«Мене звати Юра, на перший погляд я був, можна сказати, трішки шокований, адже бачив багатьох людей, які через фізичні вади не могли пересуватися самостійно, але незважаючи на це, вони дуже хотіли побачити виставу і, не дивлячись на особисті труднощі, тішилися, мов малі діти, і були раді, що про них пам’ятають. Вразила також усмішка на їх обличчях, на тих обличчях, які зазвичай сумують через самотність, біль, хвороби і забуття рідними».

Дякуємо за це свідчення, яке є нічим іншим, як збагаченням власного життєвого досвіду! Тож нехай приклад святителя Миколая Чудотворця буде для нас рушійною силою робити добрі справи кожного дня!

Автор: о. Анатолій Гецянин