Дні духовної віднови для ФК «Покрова»

Кожного року в час приготування до Різдва Христового для ФК «Покрова» проводять Дні духовної віднови. Зазвичай місяць грудень або початок Різдвяного посту є добрим стартом для духовного зростання. Для хлопців 2002-2009 р. н. на вихідних були організовані духовні зустрічі на тему «Різдво – як дар для тебе». Футболісти роздумували над значенням Різдва в своєму житті. Розважання супроводжувались інтерактивними заняттями, де кожен з присутніх описав власний досвід переживання Різдва та бажання змінюватись. Серед відповідей хлопців можна виділити такі важливі чинники як церква, сім’я, коляда.

Різдвяний дар людство отримало на узбочині  Вифлеєму і, як символ, ми встановили дерев’яні ясла з сіном, щоб ще раз пережити ту велику таємницю Воплочення Божого Сина. Центральною частиною було Слово Боже, а саме уривок з Євангелія про народження Ісуса Христа (Лука 2, 6-20). Пастирі, почувши звістку від ангелів, відразу вирушили до Вифлеєму, де стали свідками народження Спасителя. Повернувшись, вони розповідали радісну новину та прославляли і хвалили Бога.

Після праці в групах та ділення особистими роздумами, хлопці переглянули фільм «Різдвяна історія», завдяки якому спробували ще глибше зануритись в правдиве значення Різдва.

Важливе місце в таких Днях віднови має добра підготовка до сповіді та Божественна Літургія. Служба Божа допомагає юним футболістам вчитись молитися разом. Спільна молитва творить єдину команду не лише на футбольному полі, але й поза його межами. Хлопці навчаються пізнавати Бога, а відтак жити радісним, щасливим та гармонійним життям. Виховувати добрих християн – це і є завдання кожного педагога, тренера чи керівника.  Сьогодні молоді люди потребують справжніх свідків віри, які навіть через спорт здатні ділитись християнськими цінностями.

Команда тренерів та керівництво ФК «Покрова» вітають своїх вихованців та їх батьків з прийдешнім Новим роком та бажають веселих і щасливих Різдвяних свят!

Автор о. Анатолій Гецянин