Різдвяні свята у Родинному домі «Покрова»

Цьогорічні Різдвяні свята для дітей Родинного дому «Покрова» були наповнені теплою дружньою атмосферою та гарним настроєм, адже до цих свят вони старанно готувалися: вчили колядки, ставили вертеп та придумували різні цікавинки, аби це Різдво закарбувалося у серці кожного, як справжнє родинне свято.

«Спершу, 6 січня була спільна Свята вечеря, а відтак в сам день Різдва Христового відбувся святковий різдвяний обід, в якому взяли участь діти Родинного дому “Покрова”, колишні вихованці, гості  та вся салезіянська спільнота (5 отців). Разом нас було 75 осіб, – розповідає о. Михайло Чабан. – Розпочали святкування з Великого Повечір’я у нашій монастирській  капличці, а після цього мали спільну Святу вечерю, яку розпочали з ділення просфори.

Дякуючи нашим добрим кухарям, діти мали змогу скуштувати 12 традиційних страв, а опісля було багато колядок. Для дітей це справді гарний момент, коли вони в такому великому колі святкують прихід Христа. Цю подію вони завжди чекають з нетерпінням. Також дуже приємно було бачити багатьох  наших колишніх вихованців, які з радістю повертаються у свій Родинний дім “Покрова”.

У неділю, 13 січня, опісля обідньої Божественної Літургії,  вихованці Родинного дому звеселяли своєю колядою та вертепом парохіян храму Покрови Пресвятої Богородиці. Тож святкування Різдвяних свят продовжується, наповнюючи серця радісною звісткою про народження Христа.