Папа про Святого молоді: отець Боско – один з покровителів СДМ у Панамі

Перед тисячами молодих людей, що були присутні на СДМ у Панамі, Святіший Отець просто і дуже доступно говорив на теми, які мають велике значення для сьогоднішньої молоді. Він сказав, що «життя, яке Ісус дає нам, – це «історія любові», історія життя, яка хоче поєднатися з нашою і вкоренитися у доброму грунті кожного з нас», як це було у випадку з нашими святими.

Згадуючи про святих, Папа представив постать одного із покровителів Світових днів молоді о. Івана Боско: “Я думаю, наприклад, отець Боско, який не ходив далеко, щоб шукати молодь. Давайте подивимося на тих, хто любить отця Боско: підніміть Ваші руки! Отець Боско не шукав молодь у далеких місцинах чи спеціальних локаціях, він просто навчився бачити все, що відбувалося в місті, очима Бога і, таким чином, його серце вражали сотні дітей, покинутих молодих людей без шансу на навчання, без роботи і без допомоги суспільства. Багато людей жили в одному місті, багато хто критикував цих молодих людей, але вони не могли дивитися на них очима Бога: молоді люди повинні дивитися на них очима Бога“.

Посилаючись на Святого молоді, Папа показав його як святого, який зробив крок до покинутих молодих людей: «Він це зробив; отець Боско був сміливим і він наважився зробити цей перший крок: прийняти життя таким, яким воно є, і звідти він не боявся зробити другий крок: створити з молоддю спільноту, сім’ю, де, поряд з роботою і навчанням, вони відчували себе любленими. Дати їм добрі корені, на яких можна вкоренитися, щоб досягти небес, щоб вони могли стати кимось у суспільстві; дати їм корені, щоб вони могли стійко стояти і не бути скинутими попутним вітром. Саме це і зробив отець Боско, і так роблять святі, так роблять спільноти, які знають, як дивитися на молодих людей очима Бога“.

Варто зауважити, що 24 січня під час однієї із зустрічей Святішого Отця з молоддю чотири юнаки із різних країн презентували свідчення про життя восьми святих і блаженних покровителів СДМ-2019. Зокрема Джексон Франсуа, хлопець із Гаїті, презентував перед 350-тисячною аудиторією молоді двох покровителів СДМ, що належать до Салезіянської Родини. Це святий Іван Боско і блаженна Марія Ромеро Менесес.

«Отець Боско зробив своє життя подарунком світла для молоді, – зауважив він. – Наповнений радістю, він зрозумів, що молоді люди потребують близького, люблячого, терплячого Бога, який має благословення для кожного. Нам так потрібна ця радість, у цьому світі, позначеному сумними обличчями без надії! Нехай Він вчить нас проголошувати перемогу добра і торжество скромного терпіння».

Також хлопець зауважив, що блаженна Марія Менесес «навчає, що служіння з любов’ю може зробити життя наповненим, що відданість бідним звільняє нас від егоїзму і наповнює миром, робить нас слугами милосердя і мотивує нас відповідати, у будь-якому покликанні, на заклик до святості».

За матеріалами: www.infoans.org