Торжество радості: як Салезіянська Родина відзначала свято о. Боско?

У неділю, 3 лютого, діти та молодь ораторії св. Домініка Савіо відзначали свято засновника Салезіянського Згромадження св. Івана Боско. Опісля спільної молитви на Літургії відбулося освячення ікони св. Івана Боско, а відтак на дітей та гостей парафії Покрови чекала святкова програма в ораторії.

Спершу аніматори підготували театралізований сон о. Боско, що мав назву «Пергола із роз». А відтак атмосферу радості доповнив танець зі свічками, пісні-молитви та солодкий почастунок.

Близько 18 год. розпочалася друга частина святкування, призначена для молоді. Тут в атмосфері креативності і радості також була організована сценка, а на усіх присутніх чекали цікаві подарунки та молодіжна вечірка. Завершилося свято Боско спільною молитвою у стилі ТЕЗЕ.

Також урочистості з нагоди спомину Батька і вчителя молоді св. Івана Боско відбувалися і в інших салезіянських осередках, зокрема в гімназії Шептицьких. Ранок 31 січня розпочали Святою Літургією, під час якої о. Олег Ладнюк, директор закладу, розповів про харизматичну постать видатного вчителя та священика, цікаві історії з його життя. А після уроків святкування продовжили переглядом відеоролика на тему салезіянського гасла 2019 року “Святість – також і для тебе”.

На завершення дев’ятикласники підготували театралізоване дійство за мотивами сну “Десять діамантів” отця Боско, пригадуючи всім про те, щоб не забувати творити добро через власний добрий приклад, жертовність і святість.

Для вихованців РД «Покрова» в день спомину Святого також була організована цікава програма, наповнена музикою, веселощами та оригінальними тематично оформленими смаколиками.

Також відбулося святкування для дітей та молоді, що мало назву «Серце віддав дітям» у винниківській ораторії св. Івана Боско. У ці дні усі, кого можна назвати частинками великої Салезіянської Родини, мали гарну нагоду пригадати про постать великого Святого, створюючи навколо себе атмосферу справжньої салезіянської радості, натхнення та позитиву.