День пам’яті св. Луїджі Оріоне, засновника Згромадження Оріоністів

16 травня відзначаємо спомин св. Луїджі Оріоне, католицького священика, якого Папа Іван Павло ІІ назвав справжнім “стратегом милосердної любові”. В 20 років він заснував монаше Згромадження, що мало назву «Мала справа Божого провидіння». Зараз їхня діяльність поширена у понад тридцятьох країнах світу. У Львові Оріоністи здійснюють своє служіння у парафії Божого Провидіння (вул. Лінкольна, 12), де провадять активну працю з дітьми та реалізовують багато проектів соціального служіння.

Варто зазначити, що завдання Згромадження отців Оріоністів полягає у тому, щоб, як говорить апостол Павло, «Об’єднати все у Христі». «Любити, молитися, виховувати в благочесті і праці сиріт та найбільш занедбаних, страждати за грішників і присвячувати себе Ісусові. Привілей (мета) Згромадження – служіння Христу, Який перебуває у найбідніших, у найбільш занедбаних і покинутих»саме так сформулював основну ціль Згромадження їхній засновник св. Луїджі Оріоне. Тож можемо побачити, що ця місія також перегукується із тими завданнями, які реалізовують Салезіяни – працювати з дітьми та молоддю, а особливою бідною та занедбаною.

Тож нехай сьогодні, в день пам’яті св Луїджі Оріоне, він як «апостол милосердя» навчає нас довіряти Божому Провидінню та бути відкритими для служіння і добрих вчинків!