Блаженніший Святослав відвідав Професійний навчальний центрі ім. св. І. Боско та Родинний дім „Покрова“

Сьогодні, 30 травня, в Професійному навчальному центрі ім. св. І. Боско та Родинному домі „Покрова“ Згромадження Салезіян із візитом побував Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Приїзду Патріарха з нетерпінням очікували і вихованці, якими опікуються отці Салезіяни, і студенти, які здобувають тут освіту. Хвилювання і піднесений настрій панував від самого ранку. Коли до зустрічі залишалися лічені хвилини, дітвора і молодь через вікна виглядала дорогого гостя.

Зустрічали Блаженнішого Святослава короваєм, випеченим у нашій пекарні „Духмяний вузлик“. Як зауважив Глава УГКЦ, хліб наповнений теплом кожного, хто працює, живе і навчається тут. Діти Родинного дому „Покрова“, які першими вибігли зустрічати довгоочікуваного гостя, подарували йому власноруч створений фотоальбом зі своїми світлинами та кольоровий паперовий будиночок мрій і квіти.

Патріарх із цікавістю оглянув кімнати, де проживають хлопці. Спілкувався з ними про їхні захоплення і мрії. Вони ж на правах господарів гостинно запрошували Блаженнішого в свої кімнати, розповідали, чим займаються у вільний від навчання час.

Опісля цього Блаженніший Святослав відвідав навчальні класи та майстерні Професійного навчального центру ім. св. І. Боско. Спілкуючись зі столярами, які в той час мали практичне заняття і старанно вишліфовували деталі столика, зазначив, що це дуже благородна професія, адже Ісус Христос був теслею. А хлопці, які здобувають столярський фах мають можливість робити побут людей кращим і зручнішим.

Особливе захоплення в Патріарха викликали страви студентів-кухарів. Молодь розповідала, чим особливі їхні творіння і що хтось із них мріє бути піцейолою, хтось — шеф-кухарем. Блаженніший Святослав ділився з молоддю власними гастрономічними історіями.

А спілкуючись із майбутніми перукарями, пригадав як будучи ще семінаристом, під час перебування в Аргентині, з братами-семінаристами ходив стригтися саме в такі школи.

Після короткої екскурсії відбулося спілкування Патріарха з молоддю та викладачами. Особливу увагу Блаженніший Святослав приділив значимості вибору професії та розпізнанню свого покликання, що для молоді особливо важливо.

На завершення Глава УГКЦ подарував свій архієпископський герб.

Попри свою зайнятість, Блаженніший Святослав знайшов час за кавою неформально поспілкуватися з молоддю та викладачами, які мали безліч запитань і тем для обговорень.

Наталія Павлишин