«Формація і запобігання ― влада як служіння»: новий досвід для християнина

19-22 вересня в Загребі ( Хорватія) відбулася Друга Європейська конференціі «Формація і запобігання ― влада як служіння». Організаторами виступив Католицький Університет Загребу і Конференція Єпископів Хорватії. 

Учасники з Німеччини, Словаччини, України, Білорусії, Англії, Італії та інших країн Європи впродовж цього часу роздумували над тим, що таке влада, як до неї підготуватися, а також ― у який спосіб запобігати надуживанням влади в Церкві. Кожного 

― Щодня ми мали нагоду слухати виступи провідних доповідачів, які ділилися своїм баченням, а також працювали в групах. Важливою складовою зустрічей була молитва і розважання. Більшість присутніх ― священики, монахи і монахині, та були й миряни, які працюють у церковних структурах у формаційних процесах. Ми мали нагоду поглиблювали свої знання в питаннях вразливості, структури влади, особливість влади християнина, радості від служіння. Надзвичайна атмосфера, товариські й цілеспрямовані люди ― те що підтримує вогонь серця і дає йому силу розгорітися з новою силою, ― розповіла учасниця конференції Ірина Микитюк ― керівниця проекту «Інвестиція в людей», що реалізовує Офіс Розвитку СДБ у Згромаджені отців Салезіян УГКЦ.