Екологічний соціальний тиждень “Act now for the FUTU:RE. Reduce. Reuse. Recycle”

21 жовтня 2019 стартував проєкт “Соціальний тиждень”, що цьогоріч матиме екологічну тематику. До цієї українсько-німецької ініціативи гімназія долучається вже втретє, але цього року вперше ми гостюємо в столиці, і навіть маємо п’ятьох учасників із Києва. Нас приймає Центр Християнського життя України, де учасники й проведуть найближчий тиждень, разом дізнаючись більше про екологічні проблеми та шляхи їх вирішення. Проєкт організовано об’єднанням socioMovens, Fazenda da Esperança, НВК «Школа-Гімназія «Шептицьких» та Салезіянським Згромадженням УГКЦ.

Act now for the FUTU:RE – це гасло, яке ми хочемо донести учасникам протягом найближчого тижня. Усі проявляють надзвичайну зацікавленість, захоплено дискутують про екологічні проблеми та діляться власними думками про поточний стан в Україні та світі.

Програма проектного тижня дуже насичена. За три дні наш проект відвідали представник ГО “Зелена Генерація” — з лекцією про сортування, засновниця першого в Україні магазину еко-товарів “Ozero” Анастасія Мартинченко, що розповіла нам про життя у стилі “нуль відходів”. Ще одну лекцію екологічні інновації підготувала одна із наших менторок, Христина Українець. Також до проекту долучився київський еко-митець Тимур, що провів нам чудову екскурсію по ботанічному саду ім. Гришка. У планах на сьогодні – розмова з отцем Ігорем Трілем на тему турботи про довкілля в контексті християнства, розповідь від німецьких волонтерів про методи розв’язання екологічних проблем, які застосовують у їхній країні, а також зустріч з організацією Rehash, що пропагує течію sustainable fashion, тобто свідоме використання ресурсів у модній індустрії. Попереду ще більше цікавої інформації та корисної практики!