Проєкти «Школи успішних людей»: цікаві ідеї задля розвитку Винник

У вівторок, 19 листопада, в ораторії св. І. Боско відбулася неординарна подія – учасники «Школи успішних людей» представляли власні проєкти, якими прагнуть зробити Винники ще кращими.

«Дуже тішусь і горджуся створенням проєкту «Школа успішних людей» у Винниках, який вже четвертий рік поспіль додає молоді впевненості у власні сили, досвіду, а найголовніше плекає любов до рідного міста», – зазначив на презентації заступник міського голови Винник Богдан Шустер.

«Школа успішних людей», започаткована в 2016 році за ініціативи ГО «Школа мрій», Молодіжної ради при ВМР, ЛММГО «Золота молодь Винник» та підтримки Винниківської та Львівської міських рад, працює в новому форматі. Цього року учасники демонструють  поступ і бажання бути корисними для рідного міста.

«Десятикласники винниківських шкіл підготували п’ять проєктів, коже із яких самодостатній, – розповіла координатор «Школи успішних людей» Анастасія Пришляк. – Нещодавно ми побували в УКУ, де вчилися писати проєкти. Минув тиждень – і наші учасники розробили власні пропозиції –  різні, не подібні одна до одної. Хотілося б, щоб їх змогли втілити в життя».

Розпочали презентацію темою «FOOD-зона школи № 47». Розробники цього проєкту чітко окреслили, якою саме хотіли б бачити їдальню в цій школі, показали макет, озвучили кошторис – 506 700 грн.

Наступна пропозиція десятикласників – «Спортивне дозвілля для молоді». Основний акцент цього проєкту – створення скейтпарку та можливостей для розвитку інших видів спорту. Ймовірною локацією назвали територію за Школою мистецтв на вулиці Ринок.

Третій проєкт – «Мобільний кінотеатр», важливою перевагою якого є неприв’язаність до одного приміщення, а можливість організовувати кінопокази та вечірки на різних локаціях у Винниках із метою зблизити підлітків і мешканців.

Учасники представили й екологічну ініціативу – розповіли про те, як бачать вирішення проблеми сортування сміття й покращання екології у Винниках.

П’ятий проєкт –  «Розважальна і мотивуюча програма «Школи успішних людей» «Party-housе», мета якого – об’єднати шкільну молодь спільними інтересами.

У складі журі працювали представниця УКУ Іванна Могиляк, о. Григорій Швед, мисткиня Софія Огоновська, авторка проектів громадського бюджету Оксана Москалик.

«Усі проєкти заслуговують на увагу, – розповіла заступник керівника відділу, керівник сектору студентських справ, відповідальна за реалізацію стипендійної політики та центру розвитку особистості УКУ Іванна Могиляк. –  Діти добре попрацювали, створивши цікаві проєкти. Зазначу, кожен із них має вплив на спільноту».

За матеріалами: https://vynnyky-visnyk.com.ua/