Розпочинається 28 Генеральна капітула згромадження Салезіян

Генеральна капітула є найголовнішим знаком злуки Згромадження в своїй різноманітності. Вона є братерською зустріччю, під час якої Салезіяни спільно роздумують про те, як залишатися вірними Євангелію та харизмі Засновника та бути чуйними до потреб часу і місця.

Місцем проведення капітули буде Вальдокко у Турині, й ця знаменна салезіянська подія розпочнеться у неділю, 16 лютого 2020 року, та завершиться 4 квітня. 

Тема Капітули: «Якими є Салезіяни для молоді  сьогодні?».

«Вибираючи цю тему, ми дивимося на постать Салезіянина – того, який є сьогодні і буде завтра, – аби дати якнайкращі відповіді молоді, особливо найбіднішим і тим, хто потребує цього найбільше… Сучасна реальність не є такою, як була сорок років тому, тож і відповіді не можуть бути такими самими. Ми хочемо вірно відповідати на потреби молоді, що є сьогодні і буде завтра. Зараз молоді люди стикаються з іншими ситуаціями, ніж були сорок років назад… Вони занурюються в цифровий світ, у захоплюючий світ молодіжного волонтерства, в реальність професійного навчання, в болісну дійсність експлуатованої молоді, молодих іммігрантів… Слава Богу, сьогодні салезіянська місія в світі продовжується. Занурюючись у реальність наших місій, розділених між салезіянами та мирянами… і, зберігаючи вірність, ми повинні відкрити себе цій реальності…»- о. Анхель Фернандес Артіме, генеральний настоятель згромадження Салезіян.

Він Салезіянської провінції  УГКЦ в капітулі будуть брати участь: 

о. Кароль Манік, провінційний настоятель Салезіян УГКЦ

о. Андрій Платуш , делегат від Салезіян УГКЦ

На завершення варто зазначити, що зазвичай Генеральна капітула збирається раз на шість років та у випадку, передбаченому статтею 143 Статутів; у надзвичайних випадках – щоразу, коли цього вимагає якась поважна причина, визнана такою Генеральним настоятелем за згодою своєї Ради. В особливий спосіб Генеральній капітулі належить встановлювати закони для всього Згромадження, розглядати найважливіші справи, обирати Генерального настоятеля та членів до Генеральної ради. Через Генеральну капітулу все Згромадження під проводом Святого Духа старається пізнати в певний момент історії Божу волю для кращого служіння Церкві.