У ВІННИЦІ ПРОЙШЛА ПРОЩА МОНАШЕСТВА УГКЦ

У суботу, 22 лютого, з нагоди Дня богопосвчених осіб у Вінниці зібралось монашество зі всієї України.

До храму Покрова Пресвятої Богородиці, при якому служать Отці Воплоченого Слова, з’їхалися представники майже всіх чернечих інститутів УГКЦ.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Київський Йосиф Мілян, СУ. Співслужили єпископ Одеський Голова комісії монашества УГКЦ Михаїл Бубній, ЗНІ, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза, ЗНІ, та багато священників-ченців.

Розпочали прощу утренею, яку відслужив о. Теодор Мацапула, ВС.

У проповіді єп. Йосиф наголосив на завданні йти й навчати народи, яке актуальне і для богопосвячених осіб, що є, за словами Владики, душею Церкви. Водночас це спонукає ченців та черниць самим бути учнями Христа.

Відтак учасники процесійно, з мощами Св. Івана Павла II, сторіччю від народження якого проща присвячена, пройшли до храму Матері Божої Ангельської Отців Капуцинів. До пам’ятника Святому Папі, що стоїть поруч з церквою, поклали квіти, а в храмі Владика Михаїл Бубній в короткому слові застановивися над важливим завданням, яке Св. Іван Павло II, поставив перед богопосвяченими особами: відкривати батьківське обличчя Бога й материнське обличчя Церкви.

По обіді о. Андрій Зеленський, ТІ, виступив з доповіддю про ціннісні аспекти богопосвяченого життя в контексті сучасних викликів “Веселі в надії, в горі терпеливі, у молитві витривалі…” А на завершення театр “Алетея”, який під керівництвом о. Августина Запоточного, ЧСВВ, діє при Василіянському монастирі в Луцьку, представив виставу “Василіянин”.

Джерело:  о.Віктор Квасній, ЧСВВ